ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu și-a reafirmat hotărârea de a nu se întoarce în viața politică, nici chiar dacă alegerile pentru funcția de președinte al PNL ar fi câștigate de Cristian Bușoi, față de care și-a afirmat public susținerea.

„Indiferent cine, și Brătianu dacă învie, Ionel, care vreți dumneavoastră, nu mă întorc în politica activă, pentru că nu am plecat din politica activă din motive care țin de un om, ci am plecat din motive pe care le-am explicat de atâtea ori încât nu e cazul să reiau. Nu, dar nu mi-e indiferent, mi-aș dori un Partid Național Liberal care să facă (...) opțiunea Bușoi, chiar dacă eu, nici în acest caz, nu voi mai avea niciodată un rol activ în acest partid sau în viața politică", a declarat Antonescu la Antena 3.        

Fostul președinte al PNL a apreciat, totodată, că liberalii ar da dovadă de viziune dacă ar vota în majoritate, la viitorul congres, pentru ca funcția de președinte al partidului să fie ocupată de Cristian Bușoi.

Întrebat dacă a constatat o susținere pentru Cristian Bușoi din partea președintelui Klaus Iohannis, fostul lider liberal a exclus ipoteza unei intervenții a șefului statului în alegerile interne din PNL.

În opinia sa, un parteneriat între președintele Iohannis și PNL va exista în continuare, indiferent cine va ajunge la conducerea partidului.                
„Partidul Național Liberal probabil că va rămâne, indiferent cine câștigă aceste alegeri, un partid în parteneriat cu președintele, asta e limpede. (...) Cred că este important și pentru președinte, nu doar pentru Partidul Național Liberal (...). Nici Orban, nici Bușoi nu anunță și nu vor face vreo revoluție din punctul ăsta de vedere, pentru că nici nu e cazul, dar e important pentru președinte să aibă un partener eficient", a mai spus Crin Antonescu.