ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu a fost cel care l-a adus în politica la nivel național pe Klaus Iohannis, dar acum, la aproape 4 ani de la acel moment, fostul președintele al PNL se declară dezamăgit de acesta.

„Președintele Iohannis e departe de ce așteptam eu de la el. Așteptam de la el ce așteptam și de la mine. Dacă vă uitați la discurul lui Klaus Iohannis din Parlament, de la învestire, o să vedeți că nu l-a urmat. Apoi, la o ședință CSM a vorbit despre separația puterilor în stat. Nici acolo nu e", a afirmat Crin Antonescu pentru Antena 3.

Crin Antonescu l-a convins pe Klaus Iohannis, pe atunci primar de Sibiu, să intre în PNL în 2013 și chiar a convins partidul să îi dea o derogare de vechime pentru a putea deveni prim-vicepreședinte.

Apoi, în 2014 l-a propus pe Iohannis ca ministrul de Interne în guvernul USL, iar social-democrații s-au opus ceea ce a dus la ruperea USL. Pentru ca apoi, Klaus Iohannis să preia conducerea PNL în urma scorului slab obținut de liberali în alegerile parlamentare, iar mai apoi l-a învins pe Crin Antonescu și în lupta internă din partid pentru nominalizarea în alegerile prezidențiale.