ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul preşedinte liberal Crin Antonescu a explicat, sâmbătă seara, de ce iese definitiv din politică după ce îşi va termina mandatul de senator.

Antonescu a declarat, la postul B1 TV, că nu a intrat pe scena politică gândindu-se că îşi va termina viaţa "tot în politică".

"A survenit o conjunctură care este până la urma una foarte deschisă, în ciuda ideii pe care mulţi preocupaţi de caz o au, de a căuta vreo conspiraţie, de a căuta ceva ascuns, de a căuta un mister în povestea asta, lucrurile sunt foarte simple.

Pe de altă parte, fiecare om intră în politică cu anumite motivaţii: din vocaţie, ceea ce nu cred că e cazul, din dorinţa de a fi cineva important în societate, dorinţă legitimă de altfel, dar nu a fost asta motivaţia mea, din dorinţa de a se înstări. (...) Revenind la motivaţie eu am intrat într-un fel pentru a mă exprima, pentru a comunica. Sunt diferite forme de comunicare", a declarat Crin Antonescu.

Acesta a subliniat că nu a fost vorba de nici un "complot" şi că nimeni nu i-a cerut să facă "un asemenea angajament".
 
"De ce nu au demisionat (după alegerile europarlamentare - n. red.) şi alţii din PNL nu mă întrebaţi pe mine. Răspund doar de actele mele şi, în orice caz, mi se părea normal ca numărul 1 să aibă responsabilitatea numărul 1. Dar asta nu mai e, repet, problema mea şi nu aş putea spune că sunt foarte surprins sau că îi critic prea tare. Nu e ceva ieşit din comun", a continuat Antonescu.

Potrivit acestuia, şi fostul său partener din USL, Victor Ponta, ar fi trebuit să demisioneze după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, conform ziare.com.

"După părerea mea, dar contează asta foarte puţin, şi Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze în momentul în care a pierdut prezidenţialele, chiar dacă a doua zi, în condiţiile în care partidul îl susţinea şi avea o majoritate, putea merge la Cotroceni la noul preşedinte să reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de nişte acte simbolice. Mai e încă un lucru şi nu vreau să insist pe el pentru că e trist. Pe de altă parte, dincolo de rezultatul în europarlamentare care să spunem că nu era atât de important", a completat Crin Antonescu.