ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a anunțat că susține candidatura lui Cristian Bușoi la șefia PNL, precizând că acesta i-a fost un „partener onest” în bătăliile politice pe care le-a purtat și astfel, se simte dator să îl sprijine.

„Susțin categoric candiatura lui Cristian Bușoi și sunt una dintre persoanele pe care le-a consultat. Părerile vor fi întotdeuna împărțite, în PNL cu siguranță eu am propria mea opinie bazată pe trei elemente. În primul rând, cred că este timpul ca în fruntea PNL să vină o figură mai nou mai proaspată, mai tânăr. Cred că domnul Bușoi are suficientă experiență politică, e un om care a crescut sub ochii mei 20 de ani, are simț politic.

În al doilea rând, în toate bătăliile politice pe care le-am condus a fost un partener onest și până la capăt, cum nu au fost mulți. Și am datoria morală să fiu lângă el.

În al treilea rând, mă nemulțumește ideea cum că în spatele lui Bușoi sunt cei răi, că este omul sistemului, că nu este cu personalitate, ca și cum am avea candidați eroi. Cred că este o investiție pentru viitor, cu orice investiție există risc, și cred că la acest congres cel care va fi ales va avea șansa să ofere dimensiunile personalitățile sale", a declarat Antonescu, într-o intervenție la Antena 3.

În ceea ce-l privește pe celălalt candidat la șefia PNL, Ludovic Orban, Crin Antonescu a precizat că acesta are șanse considerabile de a ajunge președintele PNL.

Cristian Bușoi și-a lansat oficial candidatura pentru șefia PNL. Europarlamentarul a devenit al treilea candidat intrat în cursa internă. Contracandidații săi sunt Cătălin Predoiu și Ludovic Orban.