ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Ghinea, membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE), va ocupa funcția de consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Acesta a anunțat că a acceptat propunerea prim-ministrului Dacian Cioloș.

„Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook, adăugând că nu a fost o decizie ușoară.

Locul său în Consiliul Director al ONG-ului CRPE va fi luat de Alexandra Toderiță, care se va alătura lui Ciprian Ciucu și lui Dragoș Dinu.

Cristian Ghinea este cel care la alegerile prezidențiale de anul trecut a susținut-o pe Monica Macovei. Ghinea este editorialist la „Dilema veche" și membru în conducerea ONG-ului Centrul Român de Politici Europene, finanțat de George Soros. E absolvent de SNSPA, a făcut și un master la London School of Economics, potrivit Cotidianul.