ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Ghinea, consilier al lui Dacian Cioloș, a fost propus, marți, de premier să preia funcția de ministru al Fondurilor europene. Aura Răducu a demisionat luni dimineață de la șefia Ministerului

”Premierul Dacian Cioloș a înaintat marți domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcția de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-Ministrului”, potrivit comunicatului Guvernului.

Cristian Ghinea este consilier de stat pe afaceri europene în cancelaria Guvernului.

Ghinea este cel care la alegerile prezidențiale din 2014 a susținut-o pe Monica Macovei, editorialist la „Dilema veche" și membru în conducerea ONG-ului Centrul Român de Politici Europene, finanțat de George Soros. E absolvent de SNSPA, a făcut și un master la London School of Economics. A lucrat în diverse proiecte cu Societatea Academică din România, APADOR-CH, Freedom House - România și Centrul pentru Jurnalism Independent.