ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat la Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României, fiind acuzat de neglijarea interesului național și defăimare, în urma criticilor aduse în Parlamentul European guvernelor Grindeanu și Tudose, el spunând că „prigoana a început” și că trebuie să răspundă unui denunț „care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării”.

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu și Tudose, sunt chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Șerban Brădișteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu și generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul președinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris europarlamentarul Cristian Preda pe Facebook.
 
 Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României va dezbate acest caz pe 28 martie.
 
Preda spune că acuzațiile care i se aduc sunt neglijarea interesului național și defăimare.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la România TV, că a vorbit cu mai mulți colegi pentru a lucra la o lege care „să dea posibilitatea statului român să sancționeze defăimarea”. El a spus că oameni ca Monica Macovei și alți europarlamentari care "mint și defăimează despre propria țară" aduc deservicii.