ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis ar trebui suspendat pentru că, din cauza aroganței sale neroade, au apărut cauze politice artificiale, dar și pentru că, în doi ani de mandat, nu a făcut absolut nimic, susține Ion Cristoiu, într-un articol publicat pe blogul său.

„Ca și cum ar fi blestemată de soartă, România a mai pierdut doi ani din destinul ei istoric. Un an cu toaletele Răvășitoarei. O jumătate de ani, întrebîndu-se de ce tace Klaus Iohannis. O jumătate de an întrebîndu-se de unde poate scoate omul ăsta atîtea prostii cînd deschide gura. Cînd nu face nimic, Klaus Iohannis face nerozii”, a scris jurnalistul, precizând că acest mandat prezidențial zero corespunde Guvernului Zero al lui Cioloș.

În opinia lui Cristoiu, din cauza „neroziei” lui Iohannis, am pierdut Republica Moldova, iar premierul bulgar a refuzat așa-zisa Flotă de la Marea Neagră.

Totuși, jurnalistul nu consideră că acesta este momentul suspendării, pentru că demersul  trebuie pregătit minuțios, astfel încât plecarea de la Cotroceni a lui Iohannis să fie o lecție pentru viitorii președinți că trebuie să coabiteze dacă rezultatul alegerilor parlamentare nu este unul pe placul lor.

Cristoiu a mai scris în același articol că, în mod cert, Iohannis vrea război, fiind împins și de „sistemul instituțiilor de forță, conștient că PSD+ALDE au mandat de la poporul român să taie ghearele generalilor corupți, îmbuibați și setoși de putere, astfel încît aceștia să se întoarcă acolo unde le e locul, în cazărmi”.

Totodată, Cristoiu l-a taxat și pe Liviu Dragnea pentru modul în care a prezentat-o pe Sevil Shhaideh drept propunere de premier: felul în care liderul PSD a explicat decizia a făcut ca, în ochii opiniei publice, nominalizarea lui Shhaideh să apară drept „desemnarea de către un om, Liviu Dragnea, și nu de către o coaliție de partide, PSD-ALDE”.

După părerea lui Ion Cristoiu, coaliția PSD-ALDE trebuie să evite adâncirea crizei politice și să nu înceapă acum demersurile pentru suspendarea lui Iohannis.

În plus, cele două partide trebuie să facă în așa fel încât noua propunere de premier să nu mai apară drept decizia exclusivă a unui singur om, ci hotărârea a două formațiuni politice.

„Dacă Klaus Iohannis o respinge și pe asta, va însemna c-a angajat un război fățiș cu două Partide – PSD și ALDE – și nu cu un singur om, Liviu Dragnea”, este concluzia lui Ion Cristoiu.