ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"N-am crezut o clipă că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Nici acum nu cred", afirmă Ion Cristoiu pe blogul său, în "Gândul de sâmbătă".

"Diferența e prea mică în favoarea ieșirii pentru ca Parlamentul britanic să-și poată permite o decizie de ieșire cu toate complicațiile acesteia. Să nu uităm că englezii n-au avut în față, dar mai ales pe viu, dificultățile și complicațiile provocate de Brexit.
 
Aceste dificultăți și complicații vor fi pentru cealaltă jumătate a Marii Britanii tot atâtea argumente folosite în disputa cu cei care au votat Brexit. Falia națională se va adînci. Problemelor uriașe ivite nu atît din ieșire, cît mai ales din gestionarea ieșirii, li se vor adăuga problemele uriașe ivite din gestionarea faliei de după Referendum", susține Ion Cristoiu pe blogul său.
 
Jurnalistul afirmă că referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost pierdut de David Cameron, care l-a convocat fiind sigur că va ieși câștigător:

"Deocamdată, putem spune că ieșirea se mai discută. Un lucru e sigur: Referendumul a dat cîștig de cauză Brexit. Referendumul a fost pierdut de David Cameron!

Din acest punct de vedere m-am înșelat. N-am crezut o clipă că Referendumul va fi al adepților Ieșirii. Fie și pentru că Referendumul a fost convocat de Cameron. Marea Britanie putea trăi și fără Referendumul acesta. Cameron l-a convocat fiind sigur că-l va cîștiga.
Asta i-ar fi adus un spor de capital politic, dar mai ales o putere însemnată de negociere la Bruxelles.

De ce am greșit în credința că Referendumul va fi pînă la urmă în favoarea rămînerii ?

Am uitat crîncenele lecții ale Istoriei. Nimeni nu credea că va izbucni Primul Război Mondial. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că la doar două decenii de la încheierea Primului va izbucni al Doilea. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că Hitler va transpune în viață Teoria Soluției finale. Uite c-a transpus-o! Nimeni din UE nu credea că englezii vor vota Ieșirea. Uite c-au votat-o!"
 
Ion Cristoiu își justifică previziunea eronată pentru că a "judecat apartenența Angliei la UE de pe pozițiile unui român și nu ale unui englez. Pentru noi, babuinii, Uniunea Europeană e Clubul select în care am fost primiți și noi, cu mare greutate, după ce-am fost verificați și răsverificați dacă ne-am spălat pe picioare. Cum să ne treacă prin cap să plecăm din club?
 
N-avem noi curajul prin Babuinii noștri șefi nici măcar să scîncim la deciziile aberante de la Bruxelles. Cum să credem c-am putea îndrăzni să ieșim din Uniunea Europeană! Pentru un babuin ca mine însăși apartenența la Uniune e o cinste, e o diplomă, e o carte de vizită. Cum să renunț eu la UE?

Să zicem că în România David Cameron ar fi Klaus Iohannis. Să zicem că Klaus Iohannis ar convoca un Referendum pentru ieșirea din UE. Numai așa, pentru a da o lovitură electorală prin victoria sa zdrobitoare la Referendum, necesară în bătălia de supraviețuire politică.
Indiferent de ce cred românii despre apartenența la UE, ce rezultat credeți c-ar avea Referendumul? Cum ce rezultat?90% pentru rămînere, mai precis în favoarea lui Klaus Iohannis. Asta – repet, și dacă 90 dintre români ar fi pentru ieșirea din UE".

Cum s-ar întîmpla asta?, se întreabă Cristoiu, care explică:
 
"Foarte simplu! Întîi și-ntîii liderii partidelor care militează pentru ieșire ar fi convocați la DNA, reținuți pentru corupție cu propunere de arestare preventivă. În Presa Poliției Politice s-ar publica imediat Stenograme ale unor discuții telefonice care i-ar face odioși opiniei publice. Aceeași Presă ar duce campanii de insulte și calomnii împotriva jurnaliștilor care ar cuteza să pledeze pentru Ieșirea României. De altfel ar fi greu de crezut că vreun jurnalist ar putea spune ceva în favoare Ieșirii. În afară de Facebook (și acela plin de înjurături) unde dracu să se exprime?!

Divizia Manifestări de stradă spontane ale tinerilor frumoși și liberi, Divizie de elită a Poliției Politice Prezidențiale, ar regiza zeci de ieșiri în stradă, convocate, ca de obicei, de persoane anonime, ieșiri supralicitate de fătucele de la televiziunile de știri ca fiind Cutremurarea României. Evident, cu complicitatea forțelor de ordine, tinerii frumoși și liberi, care și-au lăsat epoleții la Unitate, să pară anti- Sistem, vor lua cu asalt casele celor care s-au afirmat ca lideri ai Ieșirii.

Și dacă aceste mijloace ar da greș, nici o grijă: În Țara Babuinilor care e România nu contează cine votează. Contează cine numără voturile!N-am ținut cont de aceste adevăruri. Și de aceea am fost convins că Referendumul va fi cîștigat de David Cameron.

NB: Am uitat de Vladimir Putin! La noi, adepții ieșirii ar fi fost acuzați că sunt finanțați de Putin. Nu de alta dar citesc cu stupoare în așa zisa presă românească de azi că Brexitul e opera lui Vladimir Putin. Nici Stalin nu a avut parte de un asemenea cult al personalității din partea întregii Europe", conchide Ion Cristoiu.