ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și-o fi zis șeful PSD că dacă tot se dă bacu’ în perioada asta, încape pe nesimțite și o evaluare pe la guvern. Oricât de tâmpită e gluma, altă explicație nu găsesc pentru tărăboiul din ultimele zile. Pur și simplu nu se arată până acum vreun motiv care să țină de logica bunei guvernări, pentru care să îți dai jos propriul premier și guvern. În cinci luni, unele măsuri au produs efecte bune, altele nu au apucat să își producă rezultate, multe din cele anunțate nu au apucat să fie puse în practică.

 Ce-i drept, însă, unele lucruri par să se fi schimbat iremediabil. Sorin Grindeanu nu mai are aerul timid, de politician emoționat, venit în capitală pe una dintre primele funcții din stat. Și nici nu mai pare dispus, de o bună vreme încoace, să răspundă la orice comenzi, în numele fidelității oarbe față de partid. Asta în timp ce cazanul de interese ale unor grei din același partid dă în clocot.

Grindeanu pare să fi făcut pasul hotărâtor către postura de om de stat și politician de mare calibru. Sigur că astfel devine incomod pentru cei care se visează premieri sau președinți. Sau măcar șefi de partid în fața cărora nu comentează nimeni. Devine incomod și pentru cei care așteptau, eventual, să le fie "albite” daravele de prin trecut.

Ca să cred altceva decât am descris mai sus, am nevoie de dovezi și probe clare că schimbarea lui Grindeanu se impune din rațiuni certe de guvernare sau de siguranță națională, nu de filme SF de mâna a treia și bârfe de mahala ambalate colorat și date la televizor. A se reține că potrivit Constituției, fidelitatea este sacră față de țară, nu față de vreun partid. Cu atât mai puțin față de personaje cu aere de ștab de tarla, cu acoliți în dotare. Iar funcția de premier presupune fidelitatea cerută de Constituție.

Îl știu patriot pe Sorin Grindeanu. Până la proba contrarie, voi crede ceea ce știu. Dați-mi măcar o probă contrarie, dragi băieți și fete cuprinși de această idioată febră a lui cireșar! Cu atât mai mult cu cât stabilitatea și siguranța țării ar trebui să fie litere de lege, într-o perioadă atât de tulbure din prea multe puncte de vedere! Ca să nu mai zic ce bine ar prinde prostia voastră propagandei care atacă turbat de atâta vreme unitatea și indivizibilitatea acestei țări- un bănățean bine intenționat, sacrificat de un „mitic” avid de putere absolută, în numele propriilor interese… Hai cu „proba contrarie”, breeeee!