ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii poartă doliu în România de 1 Decembrie. Alții, în loc să poarte doliu pentru zecile de mii de români morți la 1848 pentru ca Transilvania să nu ajungă în Ungaria, fac din 15 martie zi de sărbătoare în România.

Programul revoluției ungare elaborat în 15 Martie 1848 conținea 12 puncte, majoritatea regăsindu-se și în programul revoluției românilor din Transilvania. Al 12-lea punct prevedea, însă, unirea Transilvaniei cu Ungaria. Uniunea forțată avea drept scop realizarea "Ungariei mari”, salvarea dominației etnice a aristocrației maghiare din Transilvania, aflată într-o netă inferioritate numerică față de români și intensificarea deznaționalizării ne-maghiarilor din Transilvania, adică în primul rând a românilor. Situația a generat un război civil nimicitor, în care au murit zeci de mii de români.

Deci… din ce zi s-a făcut în România sărbătoare, pentru a-i stinge lui Dragnea setea de putere absolută? Dintr-o zi ce cheamă la ruperea Transilvaniei de România întru facerea Ungariei mari, o zi de doliu în memoria a zeci de mii de români morți, o zi ce calcă, simbolic, în picioare, Ziua Națională a României.

Chestiunea micșorării procentelor în funcție de care limba maghiară să fie folosită în paralel cu româna ce ne aduce? Oficializarea limbii maghiare la nivel statal. Stegulețele și alte simbolurile arborate fără grețuri? Atestă că statul român e tratat ca o entitate formală. Dacă trece și statutul ăla al minorităților ce se reușește? Obținerea autonomiei "culturale”. Adică a unei autonomii etnice camuflate, numai bună ca preambul al unei schimbări de facto în spațiul românesc intra-carpatic.

Ce atestă, defapt, întreaga situație? Că într-una din taberele aflate acum în conflict politic, avem un pol de putere ce ar pune orice pa tejghea pentru a rămâne la butoane. Însăși țara. Acest pol trebuie pur și simplu eliminat. Instant!

Am spus-o și o mai spun: fidelitatea față de țară este sacră, potrivit Constituției. Iar potrivit primului său articol, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Voi, cei trimiși în Parlament de popor, să nu uitați că sunteți acolo în primul rând pentru a ne exercita suveranitatea și a respecta Constituția! Deci, nu vă bateți joc de țară, pentru a rezolva interesele meschine ale unora! Trezește-te, parlamentar român! Ia-mi țara de pe tejghea și pune-o din nou la loc sacru. Iar pe vânzători trimite-i la coșul de gunoi al istoriei!