ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Totodată, inițiativa a fost completată printr-un amendament, în care se precizează că „revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum". Consiliul Legislativ motivează recomandarea prin faptul că, pentru asigurarea unei reglementări complete, proiectul trebuie să cuprindă și norma privind supunerea spre aprobare prin referendum a revizuirii Constituției.
 
Inițiativa cetățenească, care vizează modificarea articolului 48, alin. 1 din Constituție („Familia"), stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor". Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.
 
Senatul dezbate, în calitate de primă Cameră sesizată, inițiativa cetățenească semnată de circa trei milioane de români cu drept de vot.
 
Inițiativa pentru revizuirea Constituției aparține Coaliției pentru Familie, un grup informal care reunește zeci de ONG-uri din toată țara. Coaliția pentru Familie este activă de câțiva ani în dezbaterile societății civile din țara noastră, fiind prezentă cu un punct de vedere și la consultările constituționale din Parlament, de acum doi ani.