Exemplu de mizerie.

Ce înțelegeți din „știrea” asta postată azi de Calamitru Jr.? Că Robert Sighiartău, secretar general al PNL și unul dintre liderii politici ai PNL de la referendumul pentru familie, a fost condamnat de DIICOT pentru trafic de persoane sau pentru corupție, corect?

Hai să vedem pe scurt despre ce e vorba de fapt.

1. „Știre de acum câteva zile: DIICOT a trimis in judecată familia Sighiartau pentru evaziune fiscală” – „acum câteva zile” e de fapt iulie 2019, deci de acum 4 luni.

2. Familia Sighiartău (din care provine Robert) e anchetată de DIICOT și de alte instanțe de 7 ani. Ei sunt anchetați începând cu 2012, au două firme de transport, fac turism cu autocarele în Spania și Italia pentru românii plecați la muncă acolo. De 7 ani, nu i-a prins nimeni cu nimic. Dosarele deschise de procurori s-au închis/clasat din lipsă de probe.

3. Robert Sighiartău nu are nimic de-a face cu speța. Nu este angajat al firmelor, nu este acuzat în dosar.

4. Așa-zisul trafic de minori reprezintă doar copii care au circulat să-și viziteze părinții în Spania/Italia... însoțiți de bunici sau alte rude. Putem spune că DIICOT se leagă de tehnicalități, vezi doamne că nu-s actele doveditoare în regulă etc. Acum, cu procură notarială orice minor poate merge neînsoțit și cu avionul, dar nu cred că a acuzat DIICOT Taromul de trafic de copii...

5. Mergem mai departe spre concluzia postării. „Știre azi: Fost deputat PNL condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție.” Ai crede că deputatul e Robert, sau un alt Sighiartău, nu? Ei bine, știrea reală, de azi, este...

6. Magistrații instanței supreme l-au condamnat, marți, la 8 ani de închisoare cu executare pe fostul deputat Theodor-Cătălin Nicolescu în dosarul ANRP. Deci nici o legătură cu familia, cu speța, cu dosarul.

7. Theodor-Cătălin Nicolescu a demisionat din parlament în 2015. Singura legătură cu familia Sighiartău este că acum 5 ani era membru PNL.

Deci pur și simplu e o însăilare de 7 chestii fără nicio legătură, pe principiul foaie verde lobodă, curge apa-n lift.

Despre ce e vorba de fapt? PNL = partidul corupților. Este pur si simplu antipesedism convertit în antipenelism. Ce contează faptele și logica? Contează să bagi în capetele oamenilor ideea fixă că ăia e corupții, hoții, huooo, fură.

PS: Ce-i drept, există situații de peneliști care au fost condamnați. Relu Fenechiu, de pildă, e încă în închisoare. De ce nu ni-l dă Calamitru Jr. ca exemplu pe Relu Fenechiu? Simplu: deoarece Relu Fenechiu nu a susținut referendumul pentru familie. Și asocierea trebuie să se facă obligatoriu între corupții = ăia care susțin familia = Evul Mediu. Și de aici această fabricare de fake news după rețeta stalinistă, fake news care se vede cu ochiul liber din galaxia vecină.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews