ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Verestoy Attila, veteranul parlamentarilor în Harghita, este unul dintre cei mai bogați politicieni. Verestoy Attila este cunoscut pentru afacerile cu cherestea, însă investește și la bursă, obținând astfel venituri nete de milioane de euro.

 În Harghita, senatorul Verestoy Atilla este poreclit "drujba lui Dumnezeu". La mijocul anilor 1990, numele său a fost legat de exploatarea pădurilor din Harghita și Covasna, însă niciuna din acuzații nu s-a concretizat în punerea sa sub acuzare.

 Conform declarației de avere, politicianul deține aproximativ 8,5 milioane de euro în diverse conturi, are împrumuturi acordate în valoare de 6,5 milioane de euro și acțiuni de aproximativ 30 de milioane de lei, adică 6,6 milioane de euro.  Totodată, aceste mai deține 6 terenuri, două case de locuit (la Vlădiceasca și Cristuru Secuiesc) și 3 apartamente (două în București și unul în Odorheiu Secuiesc).

În  satul Vlădiceasca, la doi psși de lacul Tâncăbești, lângă Snagov, Verestoy Attila are o casă ce pare decupată din filmele SF. Terenul aferent pe care este ridicată casă are 13.927 metri pătrați, locuința are o suprafață de 573 metri pătrați, anexele au 423 metri pătrați, iar o construcție auxiliară ocupă 101 metri pătrați.