ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu a povestit, pe blogul său, cum a aflat despre tentativele grănicerilor ucraineni de a fura din teritoriul românesc, fără ca statul român să ia nicio măsură.

 

Aflat în Delta Dunării, Sorin Ovidiu Vântu, a aflat de la localnici, cum încercau autorităţile ucrainene să fure teritoriu pentru a-şi lărgi canalul Bâstroe.

"Aşa am aflat că, ziua, ambarcaţiuni ale grănicerilor ucraineni mutau balizele care separau cele două ţări, cu câte 20-30 de metri înspre malul românesc, iar noaptea sătenii noştri cărau acele balize înapoi înspre malul ucrainean. Faptele se petreceau în gura canalului Bâstroe, acolo unde ucrainenii aveau nevoie de o suprafaţă mai mare, pentru a-şi putea manevra vasele şi încercau să fure din teritoriul fluvial al României. Nimeni de la Bucureşti n-a scos vreun cuvânt de protest. Problema a fost rezolvată de sătenii noştri. Nopţi la rând s-au chinuit cu mâinile goale, riscând să se scufunde sau să fie împuşcaţi de grănicerii ucraineni. Tăcuţi, încrâncenaţi, au târâit nopţi la rând acele balize, care cântăreau zeci sau chiar sute de kilograme, înapoi înspre malurile străinilor. Nu au acceptat să cedeze niciun centimetru sau gram din ceea ce era ţara lor.
În tot acest timp, la Bucureşti, "marii bărbaţi de stat” au cedat cele două mari bănci, BCR şi Banca Agricola, tot petrolul şi 70% din rezervele de gaz şi pădurile austriecilor. Industria cimentului, BRD-ul şi Dacia Pitesti, francezilor. Iar conducerea "de facto” a întregii ţări, americanilor.

Am relatat această întâmplare în speranţa că austriecii, francezii, americanii le vor da măcar o medalie acelor săteni care le-au apărat cu atâta îndârjire teritoriul nou anexat", a scris SOV pe blogul său.