ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a fost invitat la ședința solemnă din Parlament pe 27 martie cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, însă nu s-a prezentat, ci a ales să transmită un mesaj.

Astăzi, președintele și-a timp pentru a meege la Salonul Auto de la București.

 

Președintele a explicat absența din Parlament și a spus că discursurile bombastice în stil „populist-electoralist” nu ajută nici Republica Moldova, nici România.

„Este, pe de altă parte, bine să ne putem întrebarea: cum putem real, astăzi, să ajutăm Moldova și cred că putem prin măsuri economice, putem prin ajutor cum, de exemplu, am avut ajutorul financiar. Pentru Moldova este extrem de important să-i sprijinim, să-i ajutăm în parcursul lor european. Și cred că aici, deja, avem un punct unde abordările politice sunt ușor diferite, de la politician la politician. Eu sunt de părere că trebuie să-i ajutăm, să fim alături de ei pe parcursul lor european, și să facem lucruri concrete, care ajung la cetățeanul moldovean. Și cred că este mai puțin important să avem discursuri bombastice într-un ton populist-electoralist, fiindcă acelea nu-i ajută nici pe ei, nici pe noi”, a răspuns Iohannis, întrebat de ce a lipsit de la ședința solemnă a Parlamentului, care a avut loc marți.

Șeful statului a precizat că ziua de ieri a fost una foarte importantă, dar că, de asemenea, este important să cunoaștem istoria și să vedem prezentul.

„Și dacă vorbim despre Republica Moldova, cred că este datoria României să sprijine real Republica Moldova și pe moldoveni și aici, personal, pot să vă spun că mă implic în foarte multe teme. Moldova este tema de discuție în toate întâlnirile pe care le-am avut, indiferent dacă vorbim de Europa sau de Statele Unite sau oriunde am mers, am avut o temă specială Moldova, fiindcă mă interesează, mă preocupă și cred că acest lucru putem să-l constatăm la mulți români și chiar și la unii politicieni români”, a adăugat Klaus Iohannis.