ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Vlad Cherecheș, a povestit o întâmplare petrecută pe Facebook, acolo unde ar fi primit din greșeală o invitație pentru a-și da datele personale pentru ca cineva să rezolve tabele cu semnături necesare Uniunea Salvați România, condusă de Nicușor Dan, anunță Cotidianul.ro.

Acesta a făcut totul public, dar a blurat numele persoanei care i-a trimis mesajul, anunțând însă că va pune datele acesteia la dispoziția USR.

„Am nevoie de niște oameni pentru Uniunea Salvați România. Gen tu sa-mi dai niște date personale, eu te trec într-un tabel si cam atât. Mă poți ajuta? Nu te vor suna sau chestii... pentru a se înființa am nevoie de câțiva oameni! Merci”, scria în mesajul primit de liderul studenților.

 

 


Vlad Cherecheș a comentat această întâmplare pe pagina sa de Facebook și critică USR pentru această campanie, mai ales că Nicușor Dan anunța că Uniunea Salvați România se vrea o alternativă credibilă la celelalte partide politice.

„Mesaj primit acum câteva minute, din greșeală, se pare... Vorbim despre altfel de politică, cumva? Se pare că nu... Probabil datele erau necesare pentru listele de susținere a candidaților. Iar orice persoană care apare pe o astfel de listă se presupune că a semnat PERSONAL în respectivul tabel. Se întâmplă lucruri de genul acesta și pentru că avem legi aberante, care cer zeci de mii de semnături pentru a putea candida, țintă foarte greu de atins în câteva săptămâni de partide noi și fără structuri locale puternice și bine închegate. Toate partidele falsifică aceste liste. Dar asta nu e o scuză pentru USB/USR. Ei vor să fie o alternativă pentru partidele corupte. Nu așa devii o alternativă credibilă, din păcate”, a scris Vlad Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Cristian Seidler, consilier local USR la sectorul 1, a fost singurul om din partidul lui Nicușor Dan care a răspuns acestui apel.

Vezi AICI reacția consilierului