ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu a mărturisit miercuri pe social media că în 2015 era la curent că va avea loc o tragedie care va duce la schimbarea guvernului prin presiunea străzii, cu o săptămână înainte de „focul de la Colectiv”. El afirmă că cei 76 de tineri „au fost uciși, nu au murit accidental”, fapt provocat „pentru a servi unui scop de care președintele României de astăzi nu este străin”.

„Cu o săptămână-două înainte de a izbucni focul care a omorât 67 de copii, focul de la Colectiv, auzisem din sistemul acesta că va avea loc o tragedie și că Guvernul Ponta de atunci va fi dat jos prin forța străzii. Eram invitat la Denise Rifai (Realitatea TV) în emisiune și am spus că urmează o tragedie și proteste de stradă care vor duce la căderea Guvernului. Nici nu se visa așa ceva la acel moment! Nu am știut nici locația, nu am știut nimic, n-aveam de unde să știu atât de mult. 

După vreo săptămână sau două, s-a întâmplat tragedia de la Colectiv. În prima zi după ce acei tineri au fost uciși, nu au murit accidental, am ieșit în stradă cu încă 10.000 de români, am mărșăluit în tăcere, în apărarea acestor tineri care muriseră. După a doua zi, a început politizarea acestui demers și nu m-am mai dus.

Eu sunt absolut convins că ei au fost uciși pentru a servi unui scop de care președintele României de astăzi nu este străin. Ceea ce mi s-a părut izbitor e că imediat au început să profite și să folosească. În cazul Colectivului, când s-a format Guvernul, m-am uitat și eu să văd cine intră. Dl. Iohannis a spus sus și tare că „este guvernul străzii, strada a ieșit, strada a zis, au murit oameni, prin urmare politicienii să stea acasă”. Pentru prima dată în istoria României, partidele politice i-au spus lui Iohannis, pe un blat ordinar, din care făceau parte și Dragnea, și oamenii lui Iohannis de la PNL, de la USR, au spus „noi nu mai vrem la guvernare, noi vrem în opoziție!”. Este ceva incredibil: pentru prima dată în istoria României am avut tot spectrul politic în opoziție, în Parlament. PNL, PSD, USR, toți erau în opoziție. La Guvernare erau unii care cică reprezentau strada. Nu înțelegeți că Cioloș n-a fost în stradă? El a ajuns prim-ministru. Nici unul dintre miniștrii lui Cioloș nu a fost în stradă în zilele alea. Care stradă? De ce nu i-au luat pe amărâții ăia din stradă, să-i pună miniștri, ca să reprezinte cu adevărat strada? Păi vă spun eu de ce: pentru că acolo am avut de-a face cu o mișculație, cu o nenorocire pe care niște oameni o vor avea mult timp pe conștiință, o să am eu grijă de asta.

Eu cred că-n zilele următoare despre Colectiv veți afla multe lucruri grele: cine a fost implicat, din ce servicii, ce ministru a fost implicat”, a declarat Alexandru Cumpănașu, candidat independent în alegerile prezidențiale, într-o filmare difuzată miercuri pe Facebook. 

Totodată, referitor la situația fetiței din Baia de Aramă, smulse cu forța de acasă, Cumpănașu a anunțat că a depus plângere penală la SIIJ împotriva procuroarei Maria Pițurcă, care „a încălcat orice atribuție a unui procuror” și „a pus concluzii împotriva Procurorului general”, după ce acesta dispusese în cadrul procesului ca minora să nu fie scoasă din țară.