ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


573.000 de vizualizări, 5.800 de redistribuiri și 33.000 de comentarii a acumulat în 24 de ore filmarea video transmisă live luni seară pe pagina de Facebook a lui Alexandru Cumpănașu. Unchiul Alexandrei Măceșanu, minora sechestrată în iulie la Caracal, candidează pentru Președinția României, cu un discurs anti-mafie și un limbaj apropiat de oamenii simpli, cu care intră în dialog online aproape zilnic. 

Alexandru Cumpănașu a făcut un video live pe Facebook luni seară, după ce președintele îi ceruse demisia procurorului-șef al DIICOT invocând cazul Caracal, și l-a atacat pe Klaus Iohannis în termeni duri timp de două ore.

În transmisiunea video de luni seara, Cumpănașu vorbește despre Felix Bănilă și Klaus Iohannis, dar și despre Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, pe care le consideră „încă vii, traficate în străinătate”, conform unor investigatori angajați de el în Bari și în alte orașe din străinătate. De asemenea, candidatul la Președinție invocă un interviu care i-a fost luat de televiziunea italiană de stat, acuzând totodată televiziunile românești că îl blochează să mai apară pe ecran, din cauză că ar fi periculos pentru candidații partidelor care le susțin. Unchiul Alexandrei Măceșanu anunțase joi că face teste pentru a-și lansa propria televiziune online.  

„Klaus Iohannis a cerut demisia lui Felix Bănilă, șeful Anti-Mafia. Dragii mei, în acest moment am câștigat alegerile”, a declarat Alexandru Cumpănașu, luni, în prima parte a transmisiunii live pe Facebook. El l-a acuzat pe actualul președinte de joc dublu, pentru că inițial l-ar fi îndemnat prin telefon să-i lase pe procurori să-și facă treaba, după care a ieșit de la tribuna prezidențială să ceară demisia procurorului-șef al DIICOT.  

„Ai dat ordin ca acest caz să fie închis (n.r. - Klaus Iohannis)! Eu din acest moment nu te mai recunosc ca președinte al țarii mele. M-am luptat cu tine și cu sistemul tău ticălos! Am fost cel mai vânat, agresat și șantajat om din România”, a continuat candidatul independent la Președinție. Pe parcursul celor două ore de emisie video, acesta a făcut remarci acuzatoare la adresa lui Klaus Iohannis, a imixtiunii politicului în Justiție și a felului în care s-a desfășurat ancheta de la Caracal, venind și cu dezvăluiri din ancheta paralelă pe care o întreprind colaboratorii lui.

Filmarea difuzată live de Alexandru Cumpănașu luni seară a adunat peste 30.000 de comentarii, majoritatea favorabile, dar și unele reacții negative. În cursul zilei de marți, acesta a revenit cu un rezumat scris al ideilor exprimate în ajun:

„Ieri seară, contra-candidatul Iohannis și-a pierdut orice brumă de credibilitate și, practic, a pierdut alegerile prezidențiale. După discuția avuta cu mine personal citez: "Domnule Președinte, sunteți ultima noastră speranță ca familie. Dumneavoastră ați trecut cazul prin CSAT. Am informații vitale despre înălț demnitari care îl protejează pe Dincă și despre procurorii DIICOT care refuză să-și facă treaba”. Iohannis a răspuns: "Domnule Cumpănașu, să lăsăm procurorii DIICOT să-și facă treaba. Am toată încrederea în DIICOT. În plus EU NU POT INTERVENI ÎNTR-O ANCHETĂ”. Păi, domnule contra-candidat, să înțeleg că ați încălcat CONSTITUȚIA aseară, conform propriilor spuse? Ai pentru ce îi cereti mai exact DEMISIA lui BĂNILĂ? Pentru că nu a declarat-o MOARTĂ pe Alexandra in timpul dorit de dumneavoastră? Sau pentru că dezvăluirile mele din ultima vreme (doar 5%) și cele care mai urmează, vor arunca DIICOT și statul pe care (NU) l-ați condus în aer și știți asta deja?

Dacă la 5% din dezvăluiri, vreți să plece șeful DIICOT, săptămâna viitoare cine va mai pleca?... În același timp, poate spuneți poporului român cum ați refuzat să-i acordați Alexandrei "Ordinul National în grad de Cavaler" pentru curajul dovedit și trezirea națiunii române. În schimb, policienii, fără nici un merit, au primit această distincție. În plus, ați văzut că scădeți vertiginos în sondaje și, din pur calcul electoral, CONSULTANȚII v-au sfătuit să faceți CEVA, ORICE, ca să vă opriți scăderea. Doar ca DUMNEAVOASTRĂ L-AȚI NUMIT PE BĂNILĂ, NU EU!

DUMNEAVOASTRĂ AȚI ASISTAT PASIV LA ZECILE DE ABUZURI DIN ACEST CAZ!
DUMNEAVOASTRĂ FACEȚI DIFERENȚIERI ÎNTRE CELE 2 FAMILII, UITÂND CĂ PROCURORII DUMNEAVOASTRĂ AU EMIS MANDAT DE ADUCERE PE NUMELE FAMILIEI MELE.

DUMNEAVOASTRĂ, PRESA ȘI POSTACII DUMNEAVOASTRĂ, ne-au spus să NU mai criticăm DIICOT, că știu ei ce fac. Să nu-i supărăm pe ZEI, căci exercităm PRESIUNI asupra JUSTIȚIEI INDEPENDENTE.
Așa că, de aseară, stimate contra-candidat, ați pierdut și bruma de încredere pe care o mai aveați la naivii României. Dumneavoastră sunteți PATRONUL lui Bănilă și al acestui sistem care acoperă ADEVĂRUL în cazul fetelor, în loc să îl afle. Dumneavoastră ați lăsat țara, din ambiții și calcule prostești, fără Ministru de Interne, fără Ministru al Justiției si acum vreti să CÂȘTIGAȚI CAPITAL ELECTORAL pe drama familiei mele! Mai bine puneți-vă SUPUȘII să caute și să găsească fetele.

P.S.: Era să uit, mai am o întrebare: V-ați arătat preocupat și îngrijorat de drama copilului ucis de pedofilul olandez, de modul în care DIICOT se ocupă de aflarea adevărului în cazului copiilor Alexandra și Luiza. Atunci, am o întrebare, stimate contra-candidat: AȚI FOLOSIT ÎN CAMPANIA DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI COPII DE 12-13 ANI? La 35 de grade afara si plătindu-i cu 70 lei pe zi? Până analizați "cu îngrijorare" acest subiect, voi publica eu un filmuleț!!”, a scris Alexandru Cumpănașu marți pe pagina lui de social media.

Marți seară, candidatul la președinție a revenit cu un mesaj prin care anunța că amână pentru a doua zi divulgarea unor informații „bombă” despre Alexandra, Luiza, Dincă și complicitățile dintre Stat și Mafie.

„Dragi români, în seara aceasta nu ne vom întâlni în LIVE așa cum v-am obișnuit. Tocmai am primit INFORMAȚII BOMBĂ despre Alexandra și Luiza, date din dosarul de la DIICOT, complicități la cel mai înalt nivel al statului român, rețeaua internațională și date certe despre PIONUL Dincă, politicieni, procurori, politiști care profită de fete, mărturii ale unor "BĂIEȚI RĂI" despre MAFIA care conduce statul (o parte a lui). În seara aceasta stau să le procesez și să le organizez, iar mâine seară TREZIM ROMÂNIA LA REALITATE!”, a scris Alexandru Cumpănașu marți seară pe Facebook.