ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vocile sistemului indică ce ar trebui să credem despre Revoluția din noiembrie iar noii Nostradamus din media arată că ridiculizarea Guvernului Julien Cioloș e parte a unui "Plan”.

Raraeș Bogdan, clarvăzător în ale politicii dâmbovițene, mai ales când privește peste umărul amicului sau Helvig, a furnizat ieri un document sen-za-ți-o-nal. Chiar dacă doar a povestit în emisiunea sa respectivul document fără să îl și arate, ar fi vorba de o conspirație înfiorătoare pusă la cale de strategul lui Ponta, Bogdan Teodorescu, în scopul compromiterii prin ridiculizare a Prim-Ministrului Cioloș și a celor asociați cu persoana sa. Mai exact, conspiratorii au în vedere pentru compromiterea lui "Jedi” (nume de cod pentru Dacian Julien Cioloș) "utilizarea vocilor din societatea civilă, mass media partenere. Aceleași canale folosite în martie-noiembrie 2014. Jedi, slugă UE. Pichetări de ministere. Decredibilizarea masivă a vectorilor societății civile, a străzii, dar și a presei. Scandaluri sexuale în care pot fi implicate persoane căsătorite din guvernul Jedi. Soția lui Jedi, franțuzoaică, fapt ce va fi prezentat infamant... " De aici.

Cu alte cuvinte, cine nu apreciază modul în care a fost alcătuit Guvernul, prestația doamnei Guseth de la justiție și experiența în domeniu a primului nominalizat la Sănătate, subțirimea programului de guvernare și graba cu care acesta s-a ajustat din mers și îi trece prin cap să facă haz de necaz, e vândut lui Bogdan Teodorescu sau, în cazul fericit, doar manipulat de acesta. Eu presupun că majoritatea populației s-ar integra în această categorie în săptămâna scursă de la nominalizarea lui Cioloș, dar nu vreau să-l dezorientez pe Rareș Bogdan, viitorul director editorial de la România Liberă. Concluzia implicită: cine vorbește de rău, ironizează, caută noduri în papură Guvernului Cioloș e parte a conspirației, în nici un caz n-ar fi de luat în calcul erori/ezitări/decizii greșite ale sus-numitului în lunile ce vin. 
Lăsând gluma la o parte, Sistemul vorbește prin multe voci în media românească iar alături de Rareș Bogdan, Turcescu, Avram de la Adevărul, etc din listă nu poate lipsi Dan Tapalagă de la Hotnews. Care publica ieri un editorial interesant - "Totul despre formarea guvernului Cioloș. Cât de mult și-a dorit Iohannis tehnocrați. Apariția lebedelor negre” . Din care aflăm câteva lucruri importante. 

În primul rând, că debarcarea lui Ponta era un plan pregătit în "laboratoarele Puterii”. Nu se prea înțelege cine erau laboranții, cu excepția lui Klaus Iohannis și a unei părți a serviciilor, dar reținem ideea de Plan. Cu alte cuvinte, să nu mai facem greșeala să considerăm coincidență turnura pe care a luat-o anchetarea lui Ponta de către DNA, reîncălzirea ciorbei cu plagiatul ca și introducerea în aceasta a ingredientului Oprea. Cum Oprea amâna să demoleze Guvernul temându-se că se sinucide politic la următoarele alegeri, l-a demolat Sistemul pe Oprea (vezi scadalul cu plagiatul acestuia, apărut exact la timp după ce luni bune UNPR-ul fusese cocoloșit pentru a-l încuraja să schimbe barca). Iată alte două pasaje interesante.

"La întoarcerea din Statele Unite pe 1 octombrie, surse din administrația prezidențială comunică un nou termen pentru debarcarea lui Victor Ponta: imediat după Congresul PSD programat la jumătatea lunii octombrie. N-a fost să fie chiar la trei zile după congres, dar odată cu înscăunarea lui Dragnea în fruntea PSD, începe numărătoarea inversă pentru Ponta.  Plus " În a două jumătate a lunii octombrie, toată lumea înțelege că varianta Oprea a căzut. Cel care se credea viitorul jupân al României și se purta ca atare ajunge în câteva zile un celebru nimeni. În laboratoarele puterii se cântăresc deja cu atenție alte două nume: Dacian Cioloș și Vasile Dâncu. Marea întrebare este cum poate fi extras Ponta? Prin retragerea încrederii PSD, prin ieșirea UNPR din Guvern? Cum poate fi scos din joc un premier înșurubat în scaun, pe care opoziția n-a reușit să-l demită prin mecanisme parlamentare?” 
Din cele de mai sus eu înțeleg că fenomenul Piața Universității ce a urmat tragediei din Colectiv (o "lebădă neagră” cum o numește Tapalagă) a fost doar pârghia de legitimare a unei Revoluții de Palat. Sigur, Tapalagă încearcă să-i flateze pe participanți subliniind că prezența lor a determinat partidele să accepte Guvenul 100% de tehnocrați în dauna celui de politicieni condus de un tehnocrat, cum se prefigura.

"Revoluția Colectiv, a două lebădă neagră, resetează cu adevărat jocul.Toate planurile sunt date peste cap. În cele din urmă, Dacian Cioloș este convins iar acesta acceptă, se pare, cu condiția de a fi lăsat să-și formeze singur echipa” mai spune Tapalagă. Acum, eu aș face câteva considerații despre modul în care Cioloș și-a făcut echipa. Sau mai exact despre modul în care NU și-a făcut-o singur, dovadă grabă cu care a remaniat-o. M-aș mai lega și de observația lui Bogdan Duca "premierul Dacian Cioloș a renunțat, prin preluarea funcției, la un salariu de 160.000 de euro pe an, de la Comisia Europeană, urmând să primească 20.000 de euro pe an, din funcția de prim ministru. Ori e patriot, ori e tâmpit, ori e ticălos”.Dar mi-e teamă că o dau pe ironie, pun umărul la decredibilizarea Guvernului și intru fără voie în echipa de șoc condusă de Bogdan Teodorescu.