ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drept e că au fost altele mai pline de vervă înaintea ei, dar nici campaniei ăsteia nu i-au lipsit defel mitraliajele cu gloanțe oarbe și atributele caragialești. Zburdălnicie mediatizată a unor apolitici foarte politici avem, recitaluri de texte electorale mai bine sau mai prost învățate pe de rost avem, reinventare a unor jocuri precum „hoții și vardiștii”, „prinsa pe cocoțate” sau „de-a v-ați ascunselea” prin diverse ateliere politice avem. Zâne bune și neprihănite aterizate pe meleag avem, măști colorate, entități înaripate, zi de zi pe la teleu livrate...avem! Și carnavalul se desfășoară parcă mai colorat dincolo de ecranul televizorului, pe piciorul de plai...

Pe la mine prin oraș, de pildă, dai peste câte un  "catindat” care se laudă cu zeci de luări de cuvânt în Parlament de-a lungul mandatului care tocmai se încheie, deși „gurile rele” zic că l-au auzit șușotind doar pe la depunerea jurământului. Avem și un candidat al ong-ului maghiar tratat ca partid politic care, în încercarea de a intra în Parlament, își asumă, în sfârșit, filiația unui controversat  "steag al Banatului", fluturat de câțiva ani încoace în mediile autonomiste în numele… "bănățenilor”. Măcar s-a făcut câta lumină pe uliță! Mai avem și alte faze haioase. Deja celebrul primar, naș de palmieri și fântâni cu luminițe dar incapabil să termine după șase ani o sală de sport, iese la rampă exact pe la mijlocul campaniei să anunțe că la Timișoara face sală polivalentă de 16 000 de locuri, fiindcă i-a dat undă verde și îi va da sprijin actualul guvern! Deși răspunsul de la București venise la o interpelare a președintelui de consiliu județean, instituție care deține și terenuri propice pentru o asemenea investiție. Ce-i drept, cică era și primăria în „CC” la mailul cu pricina… Ca să fie pe deplin tragi-comic, mai avem și candidați impuși de la București care habar nu au cum să ajungă de la gară până în centrul Timișoarei sau pe unde o fi mai exact Lugojul. Avem "di tăti", vorba cântecului!
 
La fel cred că e și pe la dumneavoastră, stimați cititori! Avem și liste cu nume pe care dacă le citești cu atenție, ai senzația că sunt în vreo cursă electorală de prin State, Canada sau alte țări populate cu migranți de toate națiile, nu în România… Nu că ar fi vreo problemă, dar mă îndoiesc că s-au strâns din altruism pur, umăr la umăr, să ne salveze!
 
Și totuși, oameni buni… "Carnaval” a fost, este și va fi întotdeauna când se lasă cu alegeri. Trebuie să priviți dincolo de el și să cântăriți bine ce alegeți. Căci lumea cam freamătă în jurul nostru, atelierele păpușarilor lucrează de zor iar bătălia de interese ale altora se dă în bătătura noastră de prea mult timp și prea în defavoarea noastră. Vremea ciorilor vopsite și a suratelor acestora care așteaptă pe gard să mai ia încă și încă o mușcătură trebuie să ia sfârșit!