În esență aceasta este știrea zilei. S-a consemnat un dezastru pe linie înregistrat de structurile de forță ale statului în lupta lor cu democrația. Începând cu referendumul pentru demitrea lui băsescu, la care rezultatul a fost întors prin lovitură de stat, așa-zisele instituții ale statului și păpușarul din spatele lor - Ambasada SUA - pierd constant alegerile. Desigur, recuperează după aceea prin metodele consacrate, însă, la urne, pierd.

Exact același lucru se întâmpla și pe vremea comuniștilor. Pierdeau la urme, recuperau la numărătoare. În vremea democrației de fațadă e ceva mai greu cu falsificarea numărătorii astfel încât se adoptă metode cosmetizate: mai un roi de acoperiți băgați peste tot, mai un dosar penal, mai o agitație, mai o campanie de presă, s.a.m.d. 

Pentru ei esența deranjantă a problemei este că populația înțelege perfect ce i se-ntâmplă. În ciuda prafului aruncat în ochi, în ciuda propagandei deșănțate, a grupurilor de presiune și a bombelor detonate pe facebook, populația este perfect conștientă de ceea ce se petrece și refuză surogatele democratice. Aici este marea înfrângere.

Și-acum să vedem rapid care e poza. PNL-ul este clar într-un picaj liber. Strategiile băsiste de păcălire a electoratului - aceasta este singura „valoare” pe care au adus-o pedeliștii în partid - pur și simplu nu mai funcționează. Mantra „instituțiile statului” și „justiția independentă” nu mai mișcă pe nimeni. Faptul că cei acuzați de DNA - vajnicul agent electoral scos cu voioșie în campanie - au câștigat cu peste 70% arată că strategia cu justiția de fațadă a murit. 

PSD-ul nu a câștigat alegerile.

Articolul integral este disponibil AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews