ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Națională Anticorupție a anunțat că are pe rol un dosar penal, pe bază de sesizare din oficiu, în care a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

Mai precis, este vorba despre niște dezvăluri făcute de publicația Rise Project despre liderul PSD, Liviu Dragnea, care fac obiectul acestui dosar.

„O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcției Generale de Protecție Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman", care descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a susținut, într-un comunicat de presă transmis joi seară, că „presupusul document secret” publicat de Rise Project nu îi aparține și „respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică”.

Tot joi, inspectorii ANAF au mers în control în redacția Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliștilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susține că nu are nicio implicare în acțiunea ANAF, că este „indignat" de ceea ce se întâmplă și că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le-a cerut ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea „imediat” explicații publice cu privire la această acțiune.