ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru Gheorghe Ștefan, fost primar în Piatra Neamț, Dorin Cocoș, om de afaceri, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Nicolae Dumitru, om de afaceri, toți judecați în dosarul "Microsoft". 

Cercetarea judecătorească pe fond în dosarul "Microsoft" a ajuns la final astfel că procurorii DNA au cerut ca toți cei judecați în cauză să fie condamnați la închisoare cu executare.

Astfel, pentru fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, s-a solicitat condamnarea pentru trafic de influență și confiscarea a aproape patru milioane de euro.

În ceea ce îl privește pe fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, DNA a cerut detenție dar și confiscarea a aproximativ trei milioane de euro, scrie Mediafax.

În cazul omului de afaceri Dorin Cocoș, în sala de judecată, procurorul de ședință a cerut condamnarea pentru trafic de influență și confiscarea a aproximativ nouă milioane de euro.

Pentru afaceristul Nicolae Dumitru, DNA cere condamnarea pentru trafic de influență și confiscarea a 7,65 milioane de dolari și a 2,9 milioane de euro.

Avocații celor patru au cerut judecătorilor să țină cont de procedura simplificată, care se referă la recunoașterea faptelor și de faptul că au făcut denunțuri care au dus la descoperirea altor fapte de corupție, cerând astfel pedepse cu suspendare.