ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea care majorează indemnizațiile pentru mame nu se va aplica dacă nu vor fi găsite sursele de finanțare, a afirmat premierul Dacian Cioloș, el precizând totodată că actul normativ se poate proroga dacă bugetul de stat nu va permite efectuarea acestei cheltuieli în limitele de deficit stabilite, anunță Mediafax.

"Nu atacăm la Curtea Constituțională legea care majorează indemnizațiile pentru mame. Dacă găsim surse financiare ne-o asumăm noi ca Guvern, dar o să vedem la rectificare. Până atunci, dacă nu o să găsim finanțare, nu o aplicăm", a spus Cioloș în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, la Palatul Victoria.

Reprezentanții mass-media l-au întrebat cum va evita neaplicarea legii, iar premierul a menționat forma juridică care face posibil aceasta.

"Se poate proroga. Orice decizie se poate proroga așa cum, în fiecare an, sunt legi care sunt prorogate", a spus Dacian Cioloș.

Șeful Executivului a declarat că în acest moment statul nu dispuse de acești bani, dar că va lua o decizie după rectificarea bugetară de la începutul verii.

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a decis să elimine plafonul de 3.400 de lei pentru indemnizațiile acordate mamelor și să se acorde 85 la sută din venitul net din ultimele 12 luni.

Proiectul ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.

În prezent, indemnizația este limitată la 3400 de lei pe lună.

Cioloș reclamă faptul că nu a existat o consultare cu ministerul Finanțelor Publice pentru a vedea care este impactul bugetar exact, dacă bugetul României își permite o astfel de eliminare a plafonului.