În ședința de la Palatul Parlamentului, premierul Dacian Cioloș a discutat despre schimbările care vor urma să apară în sistemul electoral, dar și despre implementarea unui sistem electronic care va înregistra și prin care se va încerca evitarea votului multiplu. 

"Avem nevoie de un punct de plecare în care fiecare instituție să își asume, din punct de vedere democratic, rolul pe care îl are în acest sistem. Dar cred că o discuție pe proiectele de lege pe votul în două tururi care sunt în Parlament nu ar face decât bine democrației din România.
 
Legat de votul multiplu, vreau să spun că  pregătim punerea în aplicare a unui sistem informatic care va lucra în timp real, care va avea terminale în secțiile de votare și unde va înregistra fiecare votant cu cartea lui de identitate, pentru a evita votul multiplu", spune premierul, citat de b1.ro.
 
Cioloș le-a spus deputaților că implementarea votului în străinătate revine în egală măsură Guvernului și Autorității Electorale Permanente, el dând asigurări că Executivul urmărește implementarea fără cusur a votului românilor din diaspora.
 
''Guvernul este preocupat de organizarea votului în diaspora în condițiile în care legile 208 și 288 din 2015 introduc numeroase noutăți. Conform acestei noi legislații, AEP, aflată în coordonarea Parlamentului, capătă responsabilități semnificativ mărite față de alegerile precedente și mi se pare important să subliniez acest lucru pentru că responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este împărțită între Guvern și Autoritatea Electorală Permanentă'', a declarat Dacian Cioloș în plenul Camerei Deputaților, potrivit Mediafax.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews