ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ședința de la Palatul Parlamentului, premierul Dacian Cioloș a discutat despre schimbările care vor urma să apară în sistemul electoral, dar și despre implementarea unui sistem electronic care va înregistra și prin care se va încerca evitarea votului multiplu. 

"Avem nevoie de un punct de plecare în care fiecare instituție să își asume, din punct de vedere democratic, rolul pe care îl are în acest sistem. Dar cred că o discuție pe proiectele de lege pe votul în două tururi care sunt în Parlament nu ar face decât bine democrației din România.
 
Legat de votul multiplu, vreau să spun că  pregătim punerea în aplicare a unui sistem informatic care va lucra în timp real, care va avea terminale în secțiile de votare și unde va înregistra fiecare votant cu cartea lui de identitate, pentru a evita votul multiplu", spune premierul, citat de b1.ro.
 
Cioloș le-a spus deputaților că implementarea votului în străinătate revine în egală măsură Guvernului și Autorității Electorale Permanente, el dând asigurări că Executivul urmărește implementarea fără cusur a votului românilor din diaspora.
 
''Guvernul este preocupat de organizarea votului în diaspora în condițiile în care legile 208 și 288 din 2015 introduc numeroase noutăți. Conform acestei noi legislații, AEP, aflată în coordonarea Parlamentului, capătă responsabilități semnificativ mărite față de alegerile precedente și mi se pare important să subliniez acest lucru pentru că responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este împărțită între Guvern și Autoritatea Electorală Permanentă'', a declarat Dacian Cioloș în plenul Camerei Deputaților, potrivit Mediafax.