Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales, miercuri, liderul nou-înființatului grup ”Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche” și Alianța USR-PLUS, așa cum ActiveNews a anunțat încă din 6 mai.
 

Atât En Marche, partidul care l-a propulsat pe Emmanuel Macron, cât și Cetățenii (Ciudadanos) au poziții pro globalizare, în favoarea creării suprastatului european. „Cetățenii” au ca program, printre altele, lupta anti-corupție, legalizarea marijuanei și a eutanasiei, precum și scăderea taxelor pentru corporații.

În 2017, președintele „Cetățenilor”, Albert Rivera, a fost invitatul unei întâlniri a Grupului Bildenberg. În campania electorală ce a precedat ultimele alegeri generale din Spania, președintele „Cetățenilor”, a adus cu el la un miting mai multe sute de susținători ai homosexualității, în fața cărora a vorbit.(FOTO jos).

Atât partidul lui Macron, cât și „Cetățenii” dar și formațiunea lui Cioloș au semnat în septembrie trecut o declarație de formare a unei mișcări politice pro uniunea europeană, care să combată ascensiunea partidelor conservatoare, precum cele conduse de Matteo Salvini în Italia sau Viktor Orban în Ungaria.

Printre semnatarii scrisorii se mai găsesc liderul ALDE Guy Verhovstadt, fostul premier italian Matteo Renzi, dar și premierul Maltei. 


Alegerea lui Dacian Cioloș ca lider în Parlamentul European al grupului „Înnoim Europa” vine ca urmare a renunțării la candidatură a lui Nathalie Loiseau. Ulterior, Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE, a transmis că Dacian Cioloș „ar trebui să joace un rol important” în nou-înființatul grup.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș a scris că președinția grupului este un pas pentru construcția politică gândită în ultimii doi ani.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.”, a scris liderul PLUS.

Acesta a declarat că, prin activitatea de la Bruxelles, partidul său va continua să aducă ”cât mai mult din Europa în România”.

„Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.
 
Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat la această veste afirmând că alegerea lui Cioloș în fruntea acestui grup demonstrează legătura „mai mult decât strânsă dintre actualul partid de la guvernare din Franța și fostul comisar european pe agricultură”.
 
„Alegerea lui Julien Ciolos în fruntea grupului stangist radical înființat recent sub nașia lui Verhofstadt si Macron este dovada legăturii mai mult decât strânse pe care actualul partid de la guvernare din Franța și fostul comisar european pe agricultură le poarta de ceva timp. Dar, mergând și mai departe, văd în această mișcare dorința grupării pan-europene de tip așa zis "progresist" de a putea folosi aceste pârghii reprezentate de Ciolos și prezența USR PLUS în cadrul formațiunii Renew Europa pentru a încerca a supune România la o ofensivă pe scară largă a ideologiilor ivite din neo-marxismul revoluționar, ala post 1968 și intemeiat pe relativism socio-moral și deconstructivism antinational”, a scris Daniel Gheorghe.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews