ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales, miercuri, liderul nou-înființatului grup ”Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche” și Alianța USR-PLUS, așa cum ActiveNews a anunțat încă din 6 mai.
 

Atât En Marche, partidul care l-a propulsat pe Emmanuel Macron, cât și Cetățenii (Ciudadanos) au poziții pro globalizare, în favoarea creării suprastatului european. „Cetățenii” au ca program, printre altele, lupta anti-corupție, legalizarea marijuanei și a eutanasiei, precum și scăderea taxelor pentru corporații.

În 2017, președintele „Cetățenilor”, Albert Rivera, a fost invitatul unei întâlniri a Grupului Bildenberg. În campania electorală ce a precedat ultimele alegeri generale din Spania, președintele „Cetățenilor”, a adus cu el la un miting mai multe sute de susținători ai homosexualității, în fața cărora a vorbit.(FOTO jos).

Atât partidul lui Macron, cât și „Cetățenii” dar și formațiunea lui Cioloș au semnat în septembrie trecut o declarație de formare a unei mișcări politice pro uniunea europeană, care să combată ascensiunea partidelor conservatoare, precum cele conduse de Matteo Salvini în Italia sau Viktor Orban în Ungaria.

Printre semnatarii scrisorii se mai găsesc liderul ALDE Guy Verhovstadt, fostul premier italian Matteo Renzi, dar și premierul Maltei. 


Alegerea lui Dacian Cioloș ca lider în Parlamentul European al grupului „Înnoim Europa” vine ca urmare a renunțării la candidatură a lui Nathalie Loiseau. Ulterior, Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE, a transmis că Dacian Cioloș „ar trebui să joace un rol important” în nou-înființatul grup.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș a scris că președinția grupului este un pas pentru construcția politică gândită în ultimii doi ani.

„Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.”, a scris liderul PLUS.

Acesta a declarat că, prin activitatea de la Bruxelles, partidul său va continua să aducă ”cât mai mult din Europa în România”.

„Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.
 
Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat la această veste afirmând că alegerea lui Cioloș în fruntea acestui grup demonstrează legătura „mai mult decât strânsă dintre actualul partid de la guvernare din Franța și fostul comisar european pe agricultură”.
 
„Alegerea lui Julien Ciolos în fruntea grupului stangist radical înființat recent sub nașia lui Verhofstadt si Macron este dovada legăturii mai mult decât strânse pe care actualul partid de la guvernare din Franța și fostul comisar european pe agricultură le poarta de ceva timp. Dar, mergând și mai departe, văd în această mișcare dorința grupării pan-europene de tip așa zis "progresist" de a putea folosi aceste pârghii reprezentate de Ciolos și prezența USR PLUS în cadrul formațiunii Renew Europa pentru a încerca a supune România la o ofensivă pe scară largă a ideologiilor ivite din neo-marxismul revoluționar, ala post 1968 și intemeiat pe relativism socio-moral și deconstructivism antinational”, a scris Daniel Gheorghe.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews