ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Dacian Cioloș a afirmat că actualul președinte, Klaus Iohannis,  poate conta pe susținerea sa, dar doar „în măsura în care continu cu același mod de abordare cu care ne-am obișnuit până acum”.

Chiar dacă a admis că a discutat cu Iohannis de mai multe ori după ce părăsit funcția de premier, Cioloș a evitat să afirme că-l va susține pe actualul președinte la alegerile din 2019.

„Acestea sunt discuții pe care va trebui să le abordăm în partid. Un partid care încă nu există. Deci aici nu e vorba doar de ce crede Dacian Cioloș, de ce cred eu, ci de care este strategia partidului. (...) Sigur, domnul președinte Iohannis știe că poate conta pe susținerea mea, în măsura în care continuă cu același mod de abordare cu care ne-am obișnuit până acum. E un om în care eu am încredere, e un om care a făcut mult pentru România mai ales în acest context dificil în 2017 și care, din punctul meu de vedere, atât cât îl cunosc, cred că a și evoluat mult. (...)
 
Nu pot acum să spun eu și să-mi iau un angajament în numele unui partid care, încă o dată, nu există, dar pentru mine și cu siguranță, pentru noi, pentru viitorul partid, va fi important să susținem candidatul cu cele mai mari șanse la alegeri vizavi de coaliția majoritară din Parlament în momentul de față”, a declarat Cioloș la Realitatea TV.