ACTUALIZARE 11.04 Dacian Cioloș și-a schimbat mesajul, adăugând și „Hristos a Înviat”, la cinci zile de la mesajul inițial.

Știrea inițială

Președintele Partidului Mișcarea „România Împreună” a trimis susținătorilor săi un mesaj lipsit de orice referință la Dumnezeu, Înviere, Paști, fiind, din acest punct de vedere, cel mai corect politic politician din România.

„De data asta Primăvara vine cu încredere. Să aveți Sărbători Luminate!”, a scris fostul tehnocrat pe pagina de facebook, ilustrând textul cu poze cu ghiocei și viorele.

Până și președintele partidului cu cel mai virulent mesaj anti-creștin, USR, Dan Barna, a început cu salutul Pascal, „Hristos a Înviat”.
 

„Dragi prieteni, Hristos a Înviat! 
Anul acesta pentru prima dată, ne mai având bunici, am fost la slujba de Înviere în comuna Albac, jud Alba, în inima Apusenilor.
A fost frumos tare pentru ca în comunitatea numeroasă care a participat au fost prezente și bine reprezentate toate generațiile de moți de aici.Voie bună”, a scris șeful USR-ului pe facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a trimis un mesaj clasic de Paști:
 
„Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă bucurie, sănătate și liniște sufletească! Lumina sfântă să coboare în casele și în inimile românilor! Să ne facă mai buni, mai generoși, cu inima mai caldă și mai deschisă. Vă doresc Paște fericit!”.
 
În același ton s-a exprimat și liderul PNL, Ludovic Orban. Acesta a publicat o înregistrare video de aproximativ 30 de secunde, din care redăm esențialul: 
 
„Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă sănătate, belșug și fericire. Odată cu Lumina Sfântă, să intre în casa dumneavoastră înțelegerea, armonia, iubirea. Odată cu Învierea Domnului și cu renașterea naturii să renască în fiecare din dumneavoastră speranța, încrederea, visurile. Paște fericit!".
 
Președintele ALDE a exprimat și el urările tradiționale cu ocazia Sfintelor Paști.
 
„Sărbătoarea Învierii Domnului să vă găsească plini de speranță și să vă aducă împlinire sufletească, sănătate și belșug. Vă doresc Sărbători luminate și momente fericite alături de cei dragi. Hristos a Înviat”, a scris el pe o felicitare însoțită de o imagine cu ouă încondeiate.