ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că ideologia gender sau teoria de gen este  o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii”.

Într-o intervenție oferită în exclusivitate siteului ActiveNews, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că ideologia de gen are ca „părinte scelerat” „progresismul actual, agresiv anticreștin”.

„Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de „terorism intelectual” care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii”, a precizat domnia sa.

 Vasile Bănescu a specificat fără echivoc că această ideologie se opune adevărului creștin.

„Ideologia de gen este ...o (im)pură ideologie. Adică o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant și destrămător moral. Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de „terorism intelectual” care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii. Scopul (ne)declarat? Demolarea progresiv-„progresistă” a societății edificate pe credință, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale (sfinți și eroi), tradiție, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică.

Din această lucidă  perspectivă, ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul intrinsec haotizant moral și social, este situată ferm pe polul opus adevărului. Adică pe acela al minciunii.

Suprarealista  ideologie a „genului fluid” este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, viziune realistă întemeiată pe Revelație și augmentată inclusiv de marea filosofie și de științele care nu își fac un scop în sine din războiul cu virtutea discernământului, a bunului-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului. 


Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată într-un capitol al Convenției de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenței, este una autentic nocivă pentru organismul comunitar al oricărei societăți, al cărei interes major nu este să contrazică și să combată realitatea, ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu”, a explicat Vasile Bănescu pentru ActiveNews.ro.

ActiveNews a ținut să obțină această reacție din partea Patriarhiei Române după ce liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, a scris pe facebook că Biserica Ortodoxă nu are de ce să fie îngrijorată din cauza ideologiei de gen.
 
„Și credem că și celor care încearcă să inoculeze ideea că libertatea și democrația sunt nefirești, că discuțiile sau cursurile despre gen sunt apologii ale sexualității depravate care atacă dreapta credință ar trebui să le fie rușine. Nimeni și nimic nu interzice oricui în România să creadă în ceea ce simte el că e bine să creadă. Biserica Ortodoxă se află la cote de încredere uriașe dacă ținem cont că 50 de ani a fost interzisă orice apropiere față de credință. Să încerci să atragi credincioșii într-un război ideologic, plecând de la o minciună și încercând să îi convingi că sunt amenințați de către devianți care nu ar avea în cap decât sex este o erezie de la bunul-simț, un bun-simț care ar trebui să ne caracterizeze ca societate și ca popor. Încetați să mai atrageți în acest război pe care încercați să îl provocați pentru propriul beneficiu cetățenii români, Biserica Ortodoxă și credința lor”, a spus europarlamentarul.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews