ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș s-a prezentat în această dimineață în plenul Parlamentului, la chemarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, șeful Senatului, pentru a vorbi despre Antena Group și cazul ANAF.

În plen, șeful executivului a vorbit despre cazul antenelor și a transmis că televiziunile nu vor avea de suferit după această decizie a ANAF, și că fiscul a luat o decizie complet legală.

"O instituție a statului a decis să aplice o hotărâre judecătorească definitivă. Vreau să spun că decizia ANAF nu vizează activitatea jurnaliștilor. Televiziunile vor continua să emită luni din clădirile respective, poate chiar luni de zile, până decizia de executare va fi finalizată complet. Posturile de televiziune nu își pierd licențele. În egală măsură, guvernul romaniei respecta decizia ANAF de a acționa. Notificarea de evacuare a fost trimisa pe 16 februarie, dar eu nu am fost înștiințat de această notificare, nici eu și nici ministrul de finanțe. Dar nici nu trebuia să fiu înștiințat de acest lucru, pentru ca ANAF avea întreaga autoritate pentru acest lucru.

Reprezentanții televiziunilor au acuzat decizia de luni cum că ar fi abuzivă. Autoritatile fiscale ale statului lucreaza pentru interesul cetateni i nu trebuie sa aiba o atitudine represivă. Vreau să fiu foarte clar. Am cerut noii conduceri ANAF să îmi prezinte modul în care își desfășoară activitatea. Termenul dat pentru evacuare voluntara nu este stabilit de ANAF. Termenul de 5 zile nu este o decizie specifica ANAF. Dacă nu se aplica termenul, atunci ANAF ar fi încălcat legea și era acuzată de discriminare", a declarat șeful executivului.

Potrivit spuselor sale, contractul de închiriere din anii trecuți pe cladirea în cauză nu a fost încheiat cu ANAF sau cu statul, ci cu fostul locatar. După ce Fiscul a făcut mai multe investigații, și a luat decizia definitivă, bunul a fost trecut în proprietatea statului, liber de orice sarcini.

"Curtea Constituționala afirma că statul nu poate păstra sub incidenta sa o proprietate care a fost trecuta liberă de orice sarcini. Nu exista cadru legal în momentul de față care să permită inchirierea imobilului respectiv către cei care îl folosesc. Contractul de închiriere din anii trecuți nu a fost încheiat cu ANAF, ci cu fostul locatar. Bunul a fost trecut în proprietatea statului, liber de orice sarcini. Pot să vă asigur că Guvernul nu se va decide de la a respecta acest drept. Cred că încrederea în statul roman nu va fi consolidată fără ca autoritățile să respecte statul de drept”, a mai spus Dacian Cioloș.