Parcul Văcărești este mistuit de incendii, însă Dacian Cioloș nu este nici până la această oră pus în temă cu situația de la fața locului.

O recunoaște chiar prim-ministrul, într-o postare pe Facebook. Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit recent în Parcul Văcărești, fiind stins de pompieri. Focul a distrus cel puțin două hectare.

Dacian Cioloș a oferit o explicație incredibilă cu privire la repetatele incendii de vegetație din Parcul Natural Văcărești.

"Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziții. Oricum, de un lucru fiți sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din 'groapă' un parc natural, am făcut-o din convingere. Și o să fac tot ce ține de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcția lor naturală acolo. Sunt situații când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja", a scris premierul Cioloș, marți, pe Facebook, într-un răspuns la o postare a lui Ciprian Muntele.

Acesta i-a transmis pe site-ul de socializare un mesaj premierului, în care a făcut referire la acțiunea de ecologizare din Parcul Văcărești de pe 30 iunie la care a participat și Dacian Cioloș.

"Eu sunt băiatul ăla care v-a făcut săptămâna trecută celebra poză de când ați strâns gunoaie în Parcul Natural Văcărești. Pe mine m-a impresionat mult gestul dumneavoastră, v-am crezut sincer și v-am admirat, deși sunt dintre cei care, visceral, au căpătat în timp reacții de respingere la tot ce vine din zona politică. În ziua aia am plecat acasă atât de liniștit, părea evident că urmează doar simple formalități pentru ca acel loc să fie definitiv salvat. Nu doar că locul ăla e departe de a fi salvat, dar acum am sentimentul că cineva îl vrea în continuare distrus. Și mă tem că de data asta pare foarte hotărât s-o și facă. Știți, în ultimele 24 de ore alte 3 incendii mari au avut loc în Parcul Văcărești. Ceea ce pentru noi, ăștia implicați cel puțin cu sufletul în proiectul ăsta, e trist, jignitor, e obositor și cam fără de speranță", a scris Ciprian Muntele.

El a precizat că soluțiile pentru reabilitarea zonei depind de oamenii din subordinea premierului.

Incendiile de vegetație au distrus o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați în Parcul Natural Văcărești.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews