ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele polonez, Andrzej Duda, și-a luat angajamentul să interzică ideologia LGBT în școlile din țara sa în cadrul unui miting desfășurat săptămâna trecută la Solec Kujawski, informează Reuters.

În cadrul discursului său, Duda a spus că numai părinții pot decide în privința educației sexuale a copiilor lor, ca reacție la faptul că contracandidatul său, liberalul Rafal Trzaskowski a introdus elemente de propagandă a homosexualității în școlile din Capitala Poloniei, acolo unde este primar.

„Părinții sunt responsabili pentru educația sexuală a copiilor. Nu este posibil pentru o instituție ca să intervină în modul în care părinții își cresc copiii”, a spus el.

Președintele a semnat un program numit „Cardul Familiei”, prin care se angajează să păstreze stimulentele pentru familii și pensionari, dar și că nu va permite căsătoriile între persoane de același sex și adopția copiilor de către homosexuali. „Este o ideologie străină. Nu există vreun consens pentru ca acest fenoment să se petreacă în țara noastră în vreun fel”, a spus Duda.

Trzaskowski, rivalul său liberal, a afirmat că este în favoarea parteneriatelor civile între homosexuali, dar nu ar aproba adopțiile.

Duda, care conduce în sondajele preliminare pentru alegerile prezidențiale din 28 iunie, a fost criticat pentru pozițiile sale de liderul grupului Renew Europe, fostul premier Dacian Cioloș.

Într-un mesaj postat pe rețeaua Twitter, Cioloș a afirmat: „Luarea la țintă a minorităților nu este o modalitate prin care să câștigi alegerile. Acest populism nu este compatibil cu valorile europene ale toleranței”.

Cioloș, care conduce partidul PLUS în România, s-a manifestat împotriva Referendumului pentru Căsătorie în 2018, prin care o inițiativă cetățenească a urmărit să consfințească prin Constituție, definiția căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.