ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PLUS, Dacian Cioloș, este unul dintre cei mai aprigi critici ai omologului său PSD-ist, Liviu Dragnea.  Chiar și recent, odată cu decizia BEC de a respinge cererea de înscriere a alianței USR/PLUS pentru alegerile europarlamentare, Cioloș a arătat cu degetul spre regimul Dragnea-Tăriceanu.

În februarie, Cioloș avea numai cuvinte de ocară despre liderul PSD: „Pe Dragnea nu-l mai cred. Cifrele pe care le promite sunt povești. Nu știu câtă matematică a învățat Dragnea, dar vedem de 2 ani că matematica lui ne duce la faliment. Matematica lui Dragnea a crescut salariile care nu au putere de cumpărare pentru cei care le au și a crescut salariile luând bani de împrumut, pentru că nici băncile nu mai împrumută guvernul. România trebuie să plătească dobânzi de peste 5% ca să se împrumute pe piața internațională.” 

În iunie trecut, Cioloș îi cerea lui Dragnea să părăsească scena politică. „Domnul Dragnea TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ VIAȚA PUBLICĂ. Un politician cu DOUĂ CONDAMNĂRI în Justiție nu poate să mai stea în fruntea României și să dicteze politica penală a statului. Pentru binele acestei țări, pentru a rămâne într-o ordine legală și morală, șeful Camerei Deputaților trebuie să renunțe la orice pârghie de putere. Demisia ar putea fi o șansă și a celor de la putere pentru a renunța la manipulări, agresivitate și polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preț a unui vătaf", a scris Cioloș pe Facebook.

Cu doar trei ani în urmă, însă, situația era cu totul alta. Liviu Dragnea era unul dintre „amicii” pe-atunci premierului Dacian Cioloș. Întrebat în cadrul unei emisiuni de părerea pe o are despre Dragnea, Cioloș răspundea:

„Liviu Dragnea, la fel, aș spune, un amic și cred eu că pe discuțiile pe care le avem legat de programul de guvernare, pot să vorbesc și de o relație de încredere. Cel puțin până acum a fost o relație de încredere. Și, din experiența pe care am avut-o până acum cu dumnealui, mi se pare un om serios, cu care se poate discuta în mod serios”. Declarațiile sunt publicate chiar pe siteul Guvernului României.

În gașca de amici nu erau doar Dragnea și Cioloș, ci și Victor Ponta (pe-atunci la PSD, actual la Pro România) sau directorul SRI, Edward Hellvig.

Despre Ponta, Cioloș spunea că este o persoană „cu care am colaborat bine pe perioada cât am fost comisar european, când l-am și cunoscut mai bine și as îndrăzni sa spun un amic”.

Despre Hellvig, Cioloș afirma: „E din Zalău, din același oraș cu mine și eu, în relație cu el, păstrez mai mult memoria și amintirea perioadei din copilărie. Ne-am cunoscut din copilărie. În perioada de la București ne-am întâlnit mai ales când el a fost la Bruxelles, când a fost europarlamentar și a fost unul dintre europarlamentarii aplicați care chiar se interesa de dosarele pe care lucra și mi s-a părut un om pragmatic și eficient, cu o gândire politica pragmatica, as spune.”

Liderul PLUS avea numai cuvinte de laudă și pentru Călin Popescu Tăriceanu, declarând că „a fost prim-ministrul guvernului din care am făcut și eu parte, a fost cel care mi-a propus funcția de prim-ministru, care a făcut chiar și primele demersuri pentru a fi propus ca și comisar european, Traian Băsescu le-a continuat și le-a finalizat, dar premierul Tăriceanu le-a început și am păstrat cu dumnealui o relație, as spune, amicală”.

Din grup nu putea lipsi Laura Codruța Koveși: „..mie personal mi se pare o persoana pragmatică, aplicată, practică și chiar simpatică în discuții care merg dincolo de activitatea profesională a unuia sau altuia.”