ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloș, a anunțat azi că din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni și care va fi deschis la colaborarea cu Opoziția.

Anunțul lui Cioloș a fost făcut cu câteva ore înainte de protestele din Piața Victoriei care sunt organizate, conform paginii oficiale de facebook, și de Platforma România 100.

„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotărâți să facem asta”,a spus Cioloș.

„Lucrăm la acest partid, lunile următoare vom fi în măsură să îl prezentăm. Nu e o lansare azi”, a adăugat Cioloș, care a a arătat, însă, că noul partid va fi gata să se prezinte la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea loc.

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmițarea opoziției. Ne-am gândit și la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acționa împotriva celor care împărtășim valori și principii comune. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus Cioloș.

 
Cioloș a făcut acest anunț în cadrul unei reuniuni a membrilor Platformei România 100. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Mihaela Miroiu (profesor universitar de etică politică) Victor Rebengiuc (actor) și Mihai Polițeanu (Inițiativa România).

Inițiativa România este, de asemenea, pe lista organizatorilor protestelor din Piața Victoriei.