Președintele Platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloș, a anunțat azi că din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni și care va fi deschis la colaborarea cu Opoziția.

Anunțul lui Cioloș a fost făcut cu câteva ore înainte de protestele din Piața Victoriei care sunt organizate, conform paginii oficiale de facebook, și de Platforma România 100.

„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotărâți să facem asta”,a spus Cioloș.

„Lucrăm la acest partid, lunile următoare vom fi în măsură să îl prezentăm. Nu e o lansare azi”, a adăugat Cioloș, care a a arătat, însă, că noul partid va fi gata să se prezinte la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea loc.

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmițarea opoziției. Ne-am gândit și la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acționa împotriva celor care împărtășim valori și principii comune. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus Cioloș.

 
Cioloș a făcut acest anunț în cadrul unei reuniuni a membrilor Platformei România 100. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Mihaela Miroiu (profesor universitar de etică politică) Victor Rebengiuc (actor) și Mihai Polițeanu (Inițiativa România).

Inițiativa România este, de asemenea, pe lista organizatorilor protestelor din Piața Victoriei.
 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews