După Călin Popescu Tăriceanu care a avut 17 consilieri personali în mandatul său, Dacian Ciolos se află pe locul doi, tehnocratul având nouă consilieri personali, anunță Digi 24.

Fiecare premier se înconjoară de consilieri odată ajuns pe scaunul de la Palatul Victoria, iar Dacian Ciolos are în echipa sa nouă consilieri personali, ce sunt plătiți cu salarii cuprinse între 4.000 și 9.200 de lei.

În topul șefilor de Guverne cu cei mai mulți sfătuitori îl putem plasa pe Dacian Ciolos pe locul doi. Podiumul este deținut la mare diferență de Călin Popescu Tăriceanu. În patru ani de mandat a avut 17 consilieri, ce câștigau între 929 de lei și 3.000 de lei.

Pe locul trei în clasament se află Victor Ponta. Fostul premier a avut șase consilieri personali plătiti cu până la 7.700 de lei lunar fiecare, dar acestora li s-au mai adăugat încă 14 sfătuitori onorifici, funcții neremunerate însă.

Emil Boc încheie acest top, cu cinci consilieri în echipă, ce primeau salarii lunare între 1.100 și 2.500 de lei.

Important de menționat însă este că în echipa oricărui premier mai găsim și alte zeci de persoane care ocupă funcții de Consilieri de stat, secretari de stat, consilieri în cancelaria prim-ministrului, și directori de cabinet. Unii dintre aceștia sunt mai norocoși și ajung să fie promovați. Spre exemplu, Dragoș Pîslaru și Cristian Ghinea, doi dintre consilierii din cancelaria premierului, care au ajuns să fie numiți miniștri în cabinetul lui Dacian Cioloș.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews