ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a avut o reacție publică despre materialul Sky News care prezenta "traficanți" de arme din România.  Șeful guvernului a declarat că este inadmisibil ca o țară să fie denigrată în acest fel fără ca cei care o fac să aibă vreo dovadă.

"Domnul ambasador de la Londra a și spus public inițiativele pe care le-a avut și pe măsură ce vom avea informații mai precise despre ce s-a întâmplat acolo și eu am transmis că vreau să luăm poziție pentru că e inadmisibil să existe astfel de atitudini din partea unei prese care este liberă. Nu poți să denigrezi o țară fără să ai dovezi atunci când vii cu anumite afirmații" a afirmat Dacian Cioloș, conform Agerpres.

Inițiativa făcută de ambasadorul Românie la Londra, despre care vorbea premierul, este de a prelua pozițiile din țară a IGPR și DIICOT și de a le transmite ca drept de replică televiunii Sky News. Postul diplomatic a sesizat și Ofcom, forul audiovizual britanic, pe acest caz.

Procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, după ce miercuri și joi i-a audiat pe românii care au apărut în material și pe intermediarul care a făcut posibilă realizarea reportajului.