Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a precizat, luni, la Alba Iulia, că a avut mai multe discuții în ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franța, și Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, în viitorul Parlament European.

„Am văzut în aceste zile, în media, discuții legate de organizarea, în viitorul Parlament European, a grupurilor politice și vreau să confirm faptul că am avut negocieri deja, de două luni de zile, cu partide politice la nivel european, din state membre ale UE, interesate de constituirea unui grup politic nou în PE. Ca președinte al PLUS și cap de listă pentru Alianță, am avut discuții cu președintele En Marche și cu capul de listă pentru alegerile europarlamentare En Marche", a declarat, într-o conferință de presă, Dacian Cioloș.

„Sunt cele două mari partide (La Republique en Marche și Ciudadanos - n.r.) care au și ele această intenție de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta, în Parlamentul European. Discuțiile sunt avansate în această direcție. Pentru noi e clar că acesta este obiectivul politic pe care-l avem în Parlamentul European", a spus Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că și USR s-a raliat acestei poziții. Atât En Marche, partidul care l-a propulsat pe Emmanuel Macron, cât și Cetățenii (Ciudadanos) au poziții pro globalizare, în favoarea creării suprastatului european. „Cetățenii” au ca program, printre altele, lupta anti-corupție, legalizarea marijuanei și a eutanasiei, precum și scăderea taxelor pentru corporații.

În 2017, președintele „Cetățenilor”, Albert Rivera, a fost invitatul unei întâlniri a Grupului Bildenberg. În campania electorală ce a precedat ultimele alegeri generale din Spania, președintele „Cetățenilor”, a adus cu el la un miting mai multe sute de susținători ai homosexualității, în fața cărora a vorbit.(FOTO jos).

Atât partidul lui Macron, cât și „Cetățenii” dar și formațiunea lui Cioloș au semnat în septembrie trecut o declarație de formare a unei mișcări politice pro uniunea europeană, care să combată ascensiunea partidelor conservatoare, precum cele conduse de Matteo Salvini în Italia sau Viktor Orban în Ungaria.


Printre semnatarii scrisorii se mai găsesc liderul ALDE Guy Verhovstadt, fostul premier italian Matteo Renzi, dar și premierul Maltei. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews