ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, și omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reținuți în această dimineață, de procurori, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Brașov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, anunță Mediafax.

Procurorii DNA Brașov au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, și al lui Claudiu Lucian Mateescu, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, cei doi fiind duși în arestul Poliției Județene.

Anterior, procurorii anticorupție i-au reținut, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, pe omul de afaceri Remus Truică și pe fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici.

Cei patru au fost aduși, în cursul zilei de miercuri, cu mandat la DNA Brașov, pentru a fi audiați.

 Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Brașov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care ar fi fost comise în perioada 2006 - 2015. În această cauză, procurorii au făcut nouă percheziții în București și județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele mai multor persoane.

Ancheta DNA vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri din județul Ilfov.

În acest dosar privind retrocedări ilegale de terenuri au fost citați să se prezinte, miercuri, la DNA Brașov, pentru a da declarații, și prințul Paul și soția sa, prințesa Lia, însă în drum spre Brașov prințului i s-a făcut rău și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.