ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România arta manipulării continuă să acapareze o mare parte din opinia publică, iar când este vorba despre Justiție, probabil cel mai important domeniu în contextul actual, a devenit un trend.

Magistrații din București și Cluj au organizat un protest privind modificările legilor justiției, gestul acestora luând o amploare importantă în presa centrală și locală.
 
Acestora li s-au adăugat și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care s-au întrunit în cadrul unei adunări generale, care a avut loc, luni, 18 decembrie, în care au decis susținerea formelor de protest anunțate de colegii magistrați, din alte Parchete din țară, subliniindu-se astfel necesitatea atragerii atenției asupra pericolelor pe care le-ar genera propunerile de modificare a legislației penale, propuneri aflate în acest moment în procedurile parlamentare.

Numai că la câteva ore, Curtea de Apel București a dat un comunicat prin care se delimitează de acțiunile de protest organizate în fața acestei instanțe de sute de magistrați.
 
Iar după comunicat, survine o nouă lovitură pentru cei care doresc să manipuleze opinia publică.
 
Dan Andronic a relatat pe pagina personală de Facebook un caz concret de manipulare, oferind detalii de la protestul organizat în București.  

„- Dacă e MANIPULARE, dacă o cer interesele Binomului, fie! 
- Așa e, dar să știm și noi...
Conu Iancu ar fi scris ceva mai spumos.
"Aurel Jean Andrei, într-un răspuns la postarea unei judecătoare din Cluj:
Câteva precizări pentru necunoscători, referitoare la așa zisul protest al magistraților bucureșteni pe treptele Curții de Apel Bucuresti : 
1. Pe treptele Curții de Apel București s-au aflat doar 10-15 magistrați, de la diverse instanțe din Bucuresti și provincie . 
2. Restul au fost procurori de la câteva parchete din București, dar mai ales de la parchete din provincie 
3. Ceilalți erau băieții din echipele de organizare pentru a completa numărul și a da dimensiunea dorită demonstrației. 
4. Protestul s-a desfăsurat la ora respectivă nu pentru motivul invocat (că nu se terminaseră ședințele de judecată) ci pentru ca procurorii din provincie să poată ajunge în București, aici putând protesta în voie sub protecția anonimatului. 
Nu vă mai lăsați manipulați."
Plus un tabel, via Cătălin Mihăilă: