ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Andronic îl acuză pe europarlamentarul român Siegfried Mureșan că se rușinează cu prenumele său românesc, preferând doar pe cel „teutonic”.

„Unora le este rușine că sunt români. Un exemplu clasic a revenit în atenție zilele trecute. Siegfried Mureșan. De fapt, Vasile Siegfried Mureșan.

Când Siegfried, când Vasile...

Am aflat și eu cu stupoare că „teutonul" euro-parlamentar Siegfried Mureșan se mai numește și Vasile. Numai că-i este rușine cu numele lui, așa că nu-l folosește. Tipic românește. Știu că v-am mai devoalat un specimen căruia îi este rușine cu numele părinților lui, Sabin Orcan, pe numele lui adevărat Sabin Borcan, dar în cazul lui Siegfried Mureșan concluzia este și mai amară. Un exemplu tipic de român căruia îi este rușine că este român”, a scris Andronic în Evenimentul Zilei.

Acesta a mai notat că pentru Mureșan, „traseismul este o virtute”.

„Pentru el trasesimul este o virtute, așa că nu vede nimic ciudat în faptul că a intrat în Parlamentul European pe listele PMP, fără a avea o zi de vechime în partidul condus la aceea vreme de Elena Udrea, iar acum se pregătește să candideze pe listele PNL.

Am întrebat un lider PNL de unde atâta dragoste pentru Siegfried Mureșan, iar răspunsul a fost cel pe care îl merităm: este "pupilul" lui Joseph Daul, președintele PPE.

Iată declarația lui Ludovic Orban care justifică la Bruxelles ceea ce condamnă în România: „Aici nu este vorba de asa ceva. PNL este membru in PPE. Siegfried Muresan este europarlamentar, deci activitatea domniei sale se desfasoara in Parlamentul European, in grupul PPE. Trecerea lui Siegfried Muresan la PNL, inscrierea in PNL, inseamna mentinerea in grupul PPE. De altfel, nu intamplator domnul Siegfried Muresan a facut referire la discutiile de la Bruxelles, care nu sunt de ieri, de astazi, ci de mai multe luni. A existat nu numai un acord, ci chiar si o incurajare din partea liderilor PPE pentru acest pas, din partea presedintelui PPE, Joseph Daul, a secretarului general al PPE, Antonio Lopes, liderului grupului PPE, Manfred Weber. Este o miscare de intarire a reprezentarii Romaniei in principala forta politica din Parlamentului European si de intarire a PNL, care este partidul care in Romania face parte din familia PPE", a spus Orban.

Cu alte cuvinte, regulile sunt pentru fraieri, pentru că la Bruxelles este admis orice, dacă ai protecția necesară. Mai ales că la Bruxelles este nevoie de oameni care să fie când Siegfried, când Vasile. Care să voteze cum cer interesele șefilor, nu ale țării...”, a încheiat directorul Evenimentului Zilei.