ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RISE project publică dis-de-dimineață un material de câteva ecrane despre Dan Barna. Cu documente, contracte, certificate, copii după emailuri și mesaje, tot tacâmul. Din material reiese clar că Dan Barna a sifonat niște bani din fonduri europene ca să își umfle buzunarele – pe-ale lui și pe-ale familiei.

i. Rise Project sunt ăia care au primit o valiză în care cineva le-a pus în brațe Tel Drum Teleorman.

ii. Ancheta e lansată chiar în dimineața zilei în care Dan Barna trebuia să meargă la negocieri la Cotroceni, pentru noul guvern.

iii. De obicei, cei care fac astfel de proiecte pentru persoane vulnerabile își umflă buzunarele, dar mai ajută și niște beneficiari. Aici – ajutor ioc pentru beneficiari și copiii cu handicap, doar sifonări de bani. Din anchetă reiese că Barna și-a angajat în firma de „proiecte europene” până și sora.

iv. Ca să simplific, din aprox 36 mil € primiți pe proiecte UE pentru incluziune socială nici unul dintre proiecte nu pare că a funcționat. Investițiile au fost ținute la minim, grosul banilor s-au dus la familie și prieteni.

v. Dacă compari textul de azi despre Barna cu cel de acum ceva vreme făcut tot de Rise Project despre Dragnia, Dragnea pare un mic mielușel de Guineea (vorba unui comentator).

vi. Barna a răspuns investigației de la Rise comparându-se pe sine cu Hagi: „E ca și cum te-ai supăra pe Hagi că nu a marcat de fiecare dată”. Da, dar mai degrabă Hagi Tudose.

vii. Concluzia lui Calamitru Jr.: „Iohannis e acuzat de Rise de fraudă. Dan nu. Omul e curat. Și cinstit. Asta contează.”

Și concluzia lui Calamitru Jr. are 800 de like-uri și de inimioare. Din ciclul: nu credeți ceea ce vă spun contractele, documentele, copiile după emailuri și mesaje. Credeți ce vă spunem noi.

Și oamenii din bulă chiar cred. Ce le spune Calamitru Jr. Și dau cu inimioare. La ce le spune Calamitru Jr.

PS1: Eu chestia asta nu o pricep nici la Barna, nici la Cumpănașu. Tu știi că ai așa scheletele în dulap, și te arunci într-o campanie prezidențială? Într-o campanie unde e clar că băieții îți vor scoate rufele murdare pe tarabă. De ce să nu-ți vezi liniștit de delapidările de milioane de euro de la UE? Cât de arivist și avid după putere să fii?

PS2: Lui Barna secu îi arată probabil pisica. Tovarășu Barna, vă jucați frumos, dar nu părășiți incinta.