ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul USR, Dan Barna, a spus că ar vota în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, dar că momentan societatea românească nu este pregătită pentru așa ceva.

„În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani”, a declarat Dan Barna la Marius Tucă Show.

Întrebat de Marius Tucă dacă este de acord ca familiile formate din persoane de același sex să înfieze copii, Dan Barna a răspuns: "La momentul acesta, din nou, societatea nu e acolo”.

În octombrie anul trecut, președintele USR, Dan Barna, a anunțat că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva modificării Constituției pentru definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, considerând că este o temă falsă, iar a doua zidupă referendum viața niciunei familii nu va fi mai bună cu absolut nimic.

Acesta a spus că referendumul trecut a fost „o exploatare a fricii”. El a mai zis că demersul respectiv „nu face  decât să îi asigure satisfacție lui Liviu Dragnea, propagandei ruse și forțelor anti-europene”. Din aceste motive, USR a invitat susținătorii să boicoteze prezența la vot. Referendumul nu a fost validat din cauza prezenței sub 30% necesară,la urne prezentându-se doar 21% dintre alegători.