Avocatul Dan Chitic, președintele Partidului Alianța Națională, i-a cerut Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să-l convoace pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, în urma reacției ambasadei americane la investigația asupra Laurei Codruța Koveși.

„Este extrem de dezamăgitor să vedem cum un ambasador, fie el și al unui aliat strategic, se implică în activitatea magistraților din România, încercând să le sugereze, dacă nu să le impună, persoanele care trebuie sau nu să fie cercetate și modul în care aceștia trebuie să își desfășoare ancheta.

O asemenea atitudine nu este compatibilă cu statutul de ambasador al unei țări "aliate" și "partenere", ci este specifică unui reprezentant/guvernator al unei puteri coloniale și contravine flagrant Convenției de la Viena din 1961 (art. 41. Fãrã prejudiciul privilegiilor și imunitãților lor, toate persoanele care beneficiazã de aceste privilegii și imunitãți au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.)

Față de această situație inacceptabilă, #AlianțaNațională îi solicită public ministrului afacerilor externe, dl. Teodor Meleșcanu, să îl convoace de îndată la Minister pe ambasadorul SUA Hans Klemm pentru a îi readuce aminte acestuia drepturile dar și obligațiile care îi revin în calitate de amabasador al unui stat prieten.

Orice pasivitate a autorităților naționale în fața abuzurilor interne sau externe echivalează cu acceptarea lor, ba chiar cu complicitatea cu autorii lor.

Cerem coaliției de guvernare să apere demnitatea și suveranitatea acestei țări!", a scris Dan Chitic.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews