ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a stârnit o polemică după ce a declarat că "transportul cu trenul este un lux". Afirmația vine după ce în weekend s-au înregistrat noi blocaje în trafic pe drumurile spre litoral și spre munte.

Acesta dă sfaturi și susține că situația drumurilor trebuie îmbunătățită urgent, iar românii trebuie să aleagă mijlocul de transport care li se potrivește cel mai mai bine.

"Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată și trebuie extinsă cât mai repede. În momentul în care se produce un accident, nu se mișcă nicio mașină. Există niște proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiți conducători auto au o problemă de educație. Banda de urgență trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgență să intervină", a spus Dan Costescu.

Dacă drumurile sunt supraaglomerate cu autovehicule, iar călătoria cu mașina personală poate deveni un stres, nici când vine vorba despre trenuri lucrurile nu sunt mai simple, susține ministrul tehnocrat.

"Suntem o țară săracă și trebuie să păstrăm limitele, dar va spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercați trenurile spre mare și o să aveți o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligația să aibă aer condiționat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs și scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienți, va oferi aer condiționat. Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potrivește cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate țările civilizate este la fel. Trenul este un lux și oamenii plătesc mai mult că să îl aibă", a concluzionat ministrul Transporturilor.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a taxat imediat această declarație într-o manieră ironică.

”Ministrul Transporturilor zice că mersul cu trenul este un lux. Să înțelegem că guvernarea cu tehnocrați este și ea un lux la rândul ei, nu-i așa ? :)”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.