ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a afirmat sâmbătă seară că tema majorării salariilor demnitarilor a fost inițiată și prezentată președintelui Klaus Iohannis la începutul acestui an, declarând că nu vrea să fie pus ''în situația penibilă'' în care să facă publice e-mail-uri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.

"Tema majorării indemnizațiilor demnitarilor e una veche, e una la care domnul Victor Ponta a subscris și a inițiat-o, e o discuție care datează de la începutul acestui an și n-aș vrea să fiu pus în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care domnia sa mi le-a dat personal, (...) cu grilele privind salarizarea demnitarilor și entuziasmul pe care îl avea la momentul respectiv", a susținut Mihalache, la Antena 3, preluat de Agerpres.

Acesta a mai adăugat că i se pare "extrem de incorect" din partea premierului să nu recunoască faptul că ideea creșterii salariilor demnitarilor i-a aparținut.

"A discutat cu președintele României și a discutat cu mine această temă și mi se pare extrem de incorect. (...)

Era discuția de a începe cu majorarea salariilor demnitarilor bazată pe un argument destul de solid, anume că, în momentul de față, chiar și la noi, la Administrația Prezidențială, sunt funcționari detașați de la MAE, de la Ministerul de Justiție și care câștigă mai mult decât chiar președintele României, ceea ce e o situație absolut ciudată. (...) Incorectă mi se pare conduita de acum a domnului prim-ministru Victor Ponta, care neagă faptul că, de fapt, această idee a pornit inclusiv de la domnia sa. Pot înțelege rațiuni de calcul politic. Nu pot înțelege ipocrizia și minciuna", a mai susținut Dan Mihalache.

Premierul Victor Ponta a anunțat că va amâna aplicarea ordonanței de creștere a salariilor demnitarilor și a precizat că nu a fost de acord cu această majorare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews