ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Problemele Uniunii Europene s-au acutizat, iar criza Greciei nu face să accentueze diferențele dintre membrii acestui suprastat al continentului. 
 
În acest context, la finalul lunii iunie a avut loc, la Palatul Parlamentului, un simpozion cu tema: Politici creștine, fundamentare biblică și patristică, în context european. La eveniment au luat parte politicieni, preoți, reprezentanți ai Academiei Române, ai instituțiilor statului,  etc.
 
Printre cei care au luat parte la discuții a fost și Dan Puric, una din cele mai cunoscute voci publice asumat creștin-ortodoxe. Acesta a spus despre Uniunea Europeană că este "o cooperativă agricolă", care se "auto-mutilează".
 
"Noi facem parte din UE așa cum fac eu parte din administrația blocului: administrativ. Dacă au nevoie de CNP-ul meu, eu le dau. În ceea ce privește dimensiunea sufletească, noi nu facem parte din lucrurile astea care te mutilează. Eu nu fac parte și nici acest popor nu poate să facă parte. Și atunci, dacă ei se auto mutilează, e treaba lor. Cooperativa asta agricolă care vrea să disimineze un ateism "civilizat" are drumul asigurat către neant.Pe mine nu mă interesează, pentru că am văzut ce înseamnă o lume fără Dumnezeu", a afirmat Dan Puric pentru Televiziunea Română.