ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Tănasă, candidatul pentru Camera Deputaților al Alianței Noastre România, a povestit pe blogul personal cum a fost scuipat și admonestat de Ziua Națională, în fața unor oficiali din Ungaria.
 
Dan Tănasă este jurnalistul care scrie din 2008 despre abuzurile administrației publice locale din Covasna și Harghita și a câștigat numeroase procese în instanțele din Romania împotriva autorităților locale din cele două județe.

Astfel, de Ziua Națională a României, la finalul unui eveniment, o comemorare a Diviziei Secuiești, în prezența oficialităților ungare, în piața publică. În acel loc Csibi Barna a pus în scenă un moment în care jurnalistul Dan Tănasă a fost batjocorit. Acesta a afișat o fotografie trucată în care Dan Tănasă apare ținând în mâini o foaie cu mesajul „Sunt securist. Scuipă-mă". Csibi Barna nu s-a oprit aici. A rostit și un discurs în care a incitat la ură și i-a invitat pe oameni să îl scuipe pe candidatul partidului Alianța Noastră România la alegerile parlamentare. 

Mai mult, Tănasă amintește de istoricul personajului Csibi Barna. Jurnalistul evocă faptul că acesta este „produsul sistemului educațional din așa-zisul ținut secuiesc, zona pe care UDMR o vrea monoetnică maghiară și pentru a cărei autonomie teritorială se luptă din Parlamentul României”. 

Detalii puteți găsi pe blogul lui Dan Tănasă.