ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21:50 Ana Birchall susține că a aflat de demiterea sa din presă și că aceasta nu a fost efectuată în mod transparent.
 
„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la ședință să aud „capetele de acuzare” și să pot răspunde. 

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice. Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică (...).

În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului Justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai Dreptului, am muncit cu seriozitate, cu bună credință, cu responsabilitate și profesionalism pentru a asigura respectul față de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani”, a scris Ana Birchall, marți seară, pe pagina sa de Facebook.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Ana Birchall, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, Cosmin Necula, au fost excluși din Partidul Social Democrat, a anunțat, marți, președintele PSD, Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.
 
„În Comitetul Executiv s-a luat decizia excluderii Anei Birchall și excluderea lui Cozmin Gușă”, a anunțat Viorica Dăncilă, după ședința CExN al PSD, motivând că Ana Birchall a fost exclusă la cererea mai multor colegi, care au constatat că a creat o problemă partidului. 

„A ieșit cu declarații pe justiție fără să aibă din partea CEX acest drept”, a explicat președintele PSD.

„Este o decizie normală. Felul în care s-a poziționat Ana Birchall ca ministru a adus mari deservicii PSD”, a declarat și deputatul PSD Florin Iordache, după ședința de marți a Comitetului Excutiv Național al PSD, potrivit Agerpres

La rândul său, Cozmin Gușă ar fi fost dat afară din partid tot la cererea colegilor, pe motiv că s-a abătut de la principiile social-democrate.

„Colegii au fost nemulțumiți de atitudinea domnului Gușă. Modul în care s-a raportat la PSD a fost unul care nu a fost corect. Colegii au vorbit de o abordare obiectivă și că în mijlocul nostru se regăsesc cei care se raportează la principiile social-democrate. În acest context a venit propunerea de excludere”, a motivat Viorica Dăncilă.

În ceea ce-l privește pe primarul Bacăului, acesta a fost exclus din partid la propunerea președintelui organizației locale, Dragoș Benea. 
 
Cosmin Necula a fost dat afară din PSD marți seară după ce, în timpul zilei, exprimase opinii critice pe contul lui de socializare, explicând scorul slab obținut de social-democrați în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale prin faptul că multor colegi „le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”.

„O campanie în care Iohannis era deja câștigător, cu mulți PSD-iști cărora le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil și cu un scor neașteptat de bun pentru Mircea Diaconu. Nicio surpriză că Iohannis a câștigat detașat, nici nu s-a chinuit prea tare. Poate a avut doar emoții ca nu cumva să intre Barna în turul 2 și să îi facă o viață foarte grea. (...) A fost prima campanie la prezidențiale în care PSD s-a chinuit să-și aducă propriul candidat în turul doi și a obținut cel mai mic scor din istorie. Nu poți să fii mulțumit cu așa ceva niciodată! Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă președintele PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?”, a scris Cosmin Necula marți pe Facebook, potrivit Mediafax.

Ulterior, postarea acestuia a fost ștearsă.