ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că a luat act în ședința coaliției de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin și va înainta președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri.

„Cei de la ALDE ne-au anunțat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de partenerii de la ALDE”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat cum i se pare propunerea ALDE ca Grațiela Gavrilescu să fie vicepremier, Grindeanu a reamintit jurnaliștilor că aceasta a mai îndeplinit funcția de ministru al Mediului și, conform structurii Guvernului votată de Parlament, ministrul Mediului are și funcția de vicepremier. „Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul Mediului, vă rog să vă aduceți aminte structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoașteți, și anume ministrul Mediului are și funcția de vicepremier. Aceasta este structura Guvernului. Doamna Gavrilescu are experiență ca și ministru al Mediului. A mai fost un an, a condus acest minister. Are susținerea politică așa cum vă spuneam a partenerilor noștri de la ALDE, ceea ce contează”, a precizat șeful Executivului.

Biroul Politic Central al ALDE a decis duminică să o propună pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susține pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.